Terug naar nieuwsoverzicht

Zweedse primeur user testing tool

Accessibility goes Sweden! We zijn namelijk, samen met partners, als een van de 13 winnaars uit de bus gekomen van de prestigieuze Innovation Competition van de Zweedse Post- en Telecom Autoriteiten. De 51 inzendingen behelsden innovatieve oplossingen om Zweedse websites toegankelijk te helpen maken voor iedereen. 

Platform

Het geld dat aan deze prijs is gekoppeld gaan we inzetten om een platform in te richten met tools en checks om bedrijven en organisaties te helpen om hun website toegankelijk te maken. Zo kunnen bedrijven door mensen met een functiebeperking hun website laten checken op gebruiksvriendelijkheid. Want zelfs als een website aan alle huidige Webrichtlijnen voldoet, kan het voorkomen dat hij in de praktijk niet handig te gebruiken is voor mensen met een functiebeperking. Met dit platform kan dat worden getest en geven we tips & tools en advies te vinden om eventuele problemen te verhelpen.

Regelgeving

We bouwen in dit project voort op het platform dat we eerder als EU-project ontwierpen. We integreren de Zweedse regelgeving erin, zodat het platform voor de Zweedse situatie te gebruiken is. Tegelijk zorgen we ervoor dat het platform makkelijk aan te passen is aan de regelgeving en praktijk in andere landen, zodat we het platform vaker in kunnen zetten. 

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.