Terug naar nieuwsoverzicht

Op naar WCAG 2.1

WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.0 dé internationale standaard voor toegankelijke websites, is alweer bijna 10 jaar oud. En de IT-ontwikkelingen hebben ondertussen niet stilgestaan. Zo heeft het gebruik van mobiele devices als tablets en smartphones een vlucht genomen (WCAG 2.0 werd gelanceerd toen net de eerste iPhone op 3G uit kwam!). Dat heeft nogal wat consequenties voor mensen die afhankelijk zijn van een toetsenbord, bijvoorbeeld.

w3c LogoWCAG 2.1

Tijd voor een update dus: WCAG 2.1 is nu als voorstel gepubliceerd voor ‘public review’. In deze nieuwe versie is bijvoorbeeld meer rekening gehouden met mobiele weergaves van websites, en worden er vooral meer succescritia toegevoegd die de website toegankelijker maken voor gebruikers met cognitieve beperkingen of die slecht kunnen zien.

Na de public review volgen aanpassingsrondes en al met al moet WCAG 2.1 volgens planning half 2018 in gaan. 

Updatemiddag WCAG 2.1

Op donderdag 29 juni 2017 om 16:00 uur organiseren we een technische update over WCAG 2.1. We brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de toegankelijkheidsstandaard. Een must voor UX-ers en ontwikkelaars! Na afloop is er voor de liefhebbers een borrel.

Schrijf je hier in voor de updatemiddag

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.