Terug naar nieuwsoverzicht

Onderzoek naar digitale toegankelijkheid zorgsector

Digitale toegankelijkheid is nog lang geen gemeengoed, helaas. En zeker in de zorg, waar toch een groot deel van de mensen met een functiebeperking grotendeels van afhankelijk is, is dat een gemiste kans. Juist nu de digitalisering ook in de zorg flink om zich heen grijpt en er veel nieuwe websites en applicaties worden gebouwd. 

Toegankelijk vanaf de start

De ervaring leert dat wie toegankelijkheid vanaf de start van een project meeneemt, goedkoper uit is dan wie achteraf dure reparaties uit moet laten voeren. Juist nu er steeds meer regelgeving rond digitale toegankelijkheid aan komt.

De zorgsector

Daarom richt Accessibility dit jaar de monitor-blik op de zorgsector. We zijn een onderzoek gestart naar de toegankelijkheid van meer dan 15.000 websites in de zorgsector: van tandartsen en huisartsen tot ziekenhuizen en toeleveranciers van digitale diensten voor de zorg.

Kritische succesfactoren

En we kijken dit keer niet alleen naar de prestaties, maar ook naar kritische succesfactoren. Op basis van deze uitkomsten geven we tips en tools mee die kunnen helpen om websites en applicaties toegankelijk te maken. Met als uiteindelijke doel om met bewustzijn en handvatten voor verbetering de zorgsector te helpen om volledig toegankelijk te zijn voor hun eigen doelgroepen.

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

 Het onderzoek is mede mogelijk dankzij een subsidie van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.