Terug naar nieuwsoverzicht

Accessibility in expert groep Europese Commissie

Sinds jaar en dag is Accessibility betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van (internationale) regelgeving rond digitale toegankelijkheid. Zo zijn we lid van de dit jaar geinstalleerde Web Accessibility Directive Expert Group (WADEX) die de Europese Commissie adviseert over de (implementatie van) de EU Richtlijn voor digitale toegankelijkheid. 

Logo European CommissionExperts uit lidstaten

Zeven experts uit verschillende lidstaten, waaronder collega Eric Velleman, denken en praten in Luxemburg mee over hoe de lidstaten invulling moeten gaan geven aan de verplichting om websites en mobiele applicaties toegankelijk te maken en houden. Van de concrete uitwerking van de Richtlijn tot de implementatie ervan en de afstemming met de stakeholders.

Conclusies

Naar verwachting zullen eind dit jaar de eerste conclusies van de Group naar buiten worden gebracht. En eind 2018 moet er een uitgebreid, geharmoniseerd monitoringsysteem beschikbaar zijn voor de Europese lidstaten om handen en voeten te kunnen geven aan de Richtlijn. Dan wordt ook duidelijk wat de richtlijnen in de praktijk gaan betekenen.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.