Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag Congres Toegankelijkheid

"Als het om the internet of things hebben we allemaal een functiebeperking" (Marleen Stikker, directeur De Waag Society); "Gedrevenheid, awareness zijn minstens zulke belangrijke succesfactoren voor digitale toegankelijkheid als rationele, technische factoren" (Jan-Willem Dreteler, Lid Comité van Aanbeveling Stichting Accessibility); "Samen met ervaringsdeskundigen kun je al eenvoudig slimme toegankelijkheidsverbeteringen bedenken. Luister naar hen!" (Anne-Miek Vroom, directeur IKONE). 

Presentatie Anne Miek Vroom op podium

Zomaar een greep uit de inspiratie- en kennisvoordrachten van de sprekers op het jubileumcongres van Accessibility ‘Digitale toegankelijkheid: van must naar management’ van 22 november. Van
ervaringsdeskundigen tot technologiegoeroes, en van overheid tot bedrijfsleven; een keur van sprekers belichtte vanuit zijn/haar expertise nut en noodzaak van digitale toegankelijkheid. Zo’n 200 bezoekers werden bijgepraat over de stand van zaken rond toegankelijkheidsregelgeving en technologische ontwikkelingen – en de mogelijkheden en dilemma’s die zich daarbij aandienen. Ook voor vragen en praktische tips om toegankelijkheid te borgen in een organisatie was volop ruimte. En natuurlijk werden er volop nieuwe contacten gelegd tijdens de netwerkborrel. 

Voorlopige conclusie

Accessibility kan terugblikken op een geslaagd congres in het kader van zijn 15-jarig jubileum. Voorlopige conclusie: we zijn een heel eind op weg met digitale toegankelijkheid, maar er is nog een hoop werk aan de winkel. Nieuwe technologische ontwikkelingen maken de noodzaak om ermee aan de slag te gaan alleen maar groter.

Lees het verslag van congres

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.