Terug naar nieuwsoverzicht

Audio 2.0: succesvolle start van het nieuwe jaar

Het team dat werkt aan het project Audio 2.0 heeft het eerste prototype voor de muur gebouwd. Dit prototype is voor het project waarin we samen met Bartimeus een interactieve geluidenmuur en geluidenlijn bouwen. De muur komt te staan in het nieuwe Atrium van Bartimeus in Zeist. 

Achterkant van een plaat hout met sensoren aangesloten op een USB sensor and control board. Vier sensoren met diverse kabels aan elkaar verbondenVan de muur in het project Audio 2.0 hebben we een kleine versie gebouwd. In deze versie hebben we de sensoren met de computer verbonden en geconstateerd dat alles werkt. De software op de computer moet onder andere automatisch opstarten, afsluiten en een aantal programma's draaien. De soft- en hardware werken goed samen en na het testen zijn we zeer tevreden met de behaalde resultaten.

SICK sensoren

Voor de muur maken we gebruik van de sensoren van SICK. Dit zijn intelligente bewegingssensoren van industriele kwaliteit. Deze sensoren worden gekoppeld via een USB-sensing en
control board. De USB gaat vervolgens naar de computer waar de signalen verwerkt worden en omgezet in geluid. Dit geluid wordt daarna via speciale luidsprekers afgespeeld, waardoor de ervaring zoveel mogelijk voor de muur plaatsvindt en bij de gebruiker blijft. 

InteractiefVier blauwe bewegingssensoren op plaat lichtbruin hout gemonteerd met grijze snoeren.

Op deze manier ontstaat een interactieve muur, waar door aanraking van de sensoren diverse geluiden en spelletjes in werking worden gezet. Stoppen, afspelen, mixen van geluiden en het maken van eigen muziek gaat zorgen voor een unieke beleving. De muur is onderdeel van een nieuwe ervaring voor onder andere kinderen in het Atrium van Bartimeus in Zeist. In de toekomst zal er ook video aan de muur worden toegevoegd. Naast de muur zijn we bezig met een geluidenlijn. Deze lijn wijst via audio de weg door het gebouw. 

Onze projecten

Het Audio 2.0 project is een van de projecten waaraan Accessibility meewerkt voor mensen met een beperking. Meer weten over het Audio 2.0 project of een van onze andere projecten? Kijk dan eens bij projecten en publicaties.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.