Terug naar nieuwsoverzicht

State of the art toegankelijkheid op EIII-congres

De indrukwekkende Brusselse vergaderzaal van de Committee of the Regions van de Europese Unie is 18 september a.s. het decor voor het EIII-congres. Op deze internationale bijeenkomst worden de state of the art technologieën en oplossingen gepresenteerd voor internettoegankelijkheid. Accessibility is partner en medeorganisator van dit event.

Het belooft een enerverende dag te worden, niet in de laatste plaats omdat de resultaten worden gepresenteerd van EIII. EIII staat voor European Internet Inclusion Initiative, een meerjarig project van de Europese Commissie, waarin Accessibility samen met Europese organisaties en overheden tools ontwikkelt om overheden te ondersteunen bij het toepassen, toetsen en monitoren van toegankelijkheid.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: we gaan toegankelijkheid crowdsourcen! Als het goed is, kunnen webbezoekers straks – onafhankelijk van plaats, tijd, leeftijd en eventuele beperking – bijdragen aan de toetsing van websites op toegankelijkheid. Een unicum.

Een keur aan internationaal bekende specialisten zal zijn licht laten schijnen over internettoegankelijkheid. Accessibility’s Eric Velleman zal vertellen waarom veel websites, ondanks alle goede pogingen en bedoelingen, nog niet toegankelijk zijn, en hoe dat is op te lossen.

Meer informatie over het programma een aanmelden kan via de EIII-website

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.