Terug naar nieuwsoverzicht

Driedaagse workshop: automatisch testen op toegankelijkheid.

Van maandag 15 t/m woensdag 17 juni organiseert de W3C-groep 'Automated WCAG Monitoring' in samenwerking met Stichting Accessibility een driedaagse workshop op het gebied van automatisch testen op webtoegankelijkheid.

Kantoor van AccessibilityTijdens 'Automatisch Testen op Toegankelijkheid' gaan we het domein van automatische testen en tools verder onderzoeken. Onder leiding van de W3C groep 'Automated WCAG Monitoring' zullen de deelnemers (automatische) test cases schrijven en reviewen. Een aantal internationale experts zullen in het kantoor van Accessibility in Utrecht aanwezig zijn of via een livestream aan de workshops deelnemen.

Programma

In de ochtenden werken de deelnemers aan de ontwikkeling van de test cases. Het middagprogramma bestaat uit het reviewen van de test cases. Daarnaast geven drie internationale experts een presentatie: Jesse Beach (Facebook) deelt haar kennis over Quail 3, Shadi Abou-Zahra (W3C) praat ons bij over EARL en Eric Velleman (Stichting Accessibility) zal vertellen over WCAG-EM.

De workshop wordt georganiseerd voor leden van de W3C werkgroep 'Automated WCAG Monitoring'. Interesse om deel te nemen aan deze groep? Stuur een mail naar autowcag@accessibility.nl.

Over de Automated WCAG Monitoring groep

Accessibility-medewerker Wilco Fiers coördineert sinds juli 2014 de internationale W3C werkgroep ‘Automated WCAG Monitoring’ (kortweg Auto-WCAG). Deze werkgroep richt zich op het onderzoeken hoe het toetsen van websites met betrekking tot digitale toegankelijkheid verder geautomatiseerd kan worden. De groep heeft op dit moment meer dan 35 leden vanuit de hele wereld, variërend van toolontwikkelaars tot toegankelijkheidsexperts.

Meer weten over de Auto-WCAG groep? Lees het artikel over de Auto-WCAG groep.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.