Terug naar nieuwsoverzicht

Ben jij webredacteur? Dan hebben we jouw kennis nodig!

Op dit moment werkt Stichting Accessibility aan de ontwikkeling van een (automatische) tool waarmee webredacteuren een website kunnen controleren op toegankelijkheidsaspecten. Hiervoor hebben we de hulp nodig van webredacteuren! Met behulp van een online enquête willen we hun wensen en behoeften in kaart brengen, zodat we deze tool kunnen optimaliseren. Doe je mee?

Stichting Accessibility vindt het belangrijk om de mogelijkheden van het toetsen van webpagina’s op toegankelijkheid te onderzoeken, en is daarom bezig met het ontwikkelen van een (automatische) tool. Daarbij is de input van webredacteuren onmisbaar. Om de wensen en behoeften van webredacteuren voor een dergelijke tool in kaart te brengen hebben wij een enquête ontworpen. Deze enquête helpt ons om de ontwikkeling van de tool te verbeteren en helder te krijgen welke functionaliteiten deze tool moet bezitten. Graag nodigen wij webredacteuren uit om deel te nemen aan deze enquête. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 8 minuten in beslag nemen.
Alvast veel dank!

Klik op deze link om direct met de enquête te starten

Over de webredactie-tool

De webredactie-tool zal in de vorm van een bookmarklet aangeboden worden. Een bookmarklet is een link die eenvoudig in de bladwijzerbalk of favorietenbalk van de browser opgeslagen kan worden. Als gebruikers tijdens hun bezoek aan een webpagina de bookmarklet opstarten verschijnt er een soort pop-up over de geopende website, met informatie over de toegankelijkheid van die pagina. Hoe toetst de tool de betreffende webpagina? Door onder andere te kijken naar het leesniveau, correcte HTML-opmaak en kleurcontrast. Hierdoor maakt deze tool het mogelijk om snel en eenvoudig een webpagina te controleren op een aantal belangrijke toegankelijkheidsaspecten.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.