juni 2015

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter.

22 juni 2015 World Wide Web Consortium

Workshop automatisch testen op toegankelijkheid een succes!

Tijdens de succesvolle workshop van de W3C groep ‘Automated WCAG Monitoring’ lieten experts uit binnen- en buitenland hun licht schijnen op het gebied van automatisch testen van toegankelijkheid. De workshop vond plaats van maandag 15 t/m woensdag 17 juni, op het kantoor van gastheer Stichting Accessibility.

Lees verder over 'Workshop automatisch testen op toegankelijkheid een succes!'
4 juni 2015 Ronald Plasterk

Minister kondigt wetgeving toegankelijkheid websites aan

Het College voor de Rechten van mens heeft door drempelvrij.nl een onderzoek uit laten voeren naar de toegankelijkheid van websites van gemeenten. Op 20 mei 2015 vond in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg (AO) plaats waar dit onderzoek aan de orde is geweest. Minister Plasterk kondigde als 'stok achter de deur' wetgeving aan die in 2016 gaat spelen.

Lees verder over 'Minister kondigt wetgeving toegankelijkheid websites aan'
3 juni 2015 Kantoor van Accessibility

Driedaagse workshop: automatisch testen op toegankelijkheid.

Van maandag 15 t/m woensdag 17 juni organiseert de W3C-groep 'Automated WCAG Monitoring' in samenwerking met Stichting Accessibility een driedaagse workshop op het gebied van automatisch testen op webtoegankelijkheid.

Lees verder over 'Driedaagse workshop: automatisch testen op toegankelijkheid.'
3 juni 2015 Ruben Baumgarten

Ruben Baumgarten nieuwe directeur Accessibility

Met ingang van eind mei is Ruben Baumgarten bij Stichting Accessibility aangesteld als interim directeur. Ruben volgt Marcel Sturkenboom op, die per 1 april directeur is geworden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Lees verder over 'Ruben Baumgarten nieuwe directeur Accessibility'
1 juni 2015

Ben jij webredacteur? Dan hebben we jouw kennis nodig!

Op dit moment werkt Stichting Accessibility aan de ontwikkeling van een (automatische) tool waarmee webredacteuren een website kunnen controleren op toegankelijkheidsaspecten. Hiervoor hebben we de hulp nodig van webredacteuren! Met behulp van een online enquête willen we hun wensen en behoeften in kaart brengen, zodat we deze tool kunnen optimaliseren. Doe je mee?

Lees verder over 'Ben jij webredacteur? Dan hebben we jouw kennis nodig!'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.