Terug naar nieuwsoverzicht

Doorstart 'Toegankelijke Webbouwer'-programma

Het 'Toegankelijke Webbouwer'-programma van Accessibility, met bijbehorend certificaat en speciaal ontworpen logo, krijgt een nieuwe start. Dit traject is een opleidings- en certificeringsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor webbouwers en andere webprofessionals.

Professioneel

Ten tijde van de eerdere introductie in 2005 bleek dat de markt nog niet rijp was voor een formeel programma. Inmiddels is het vak van webbouwer / frontend ontwikkelaar zo ver geprofessionaliseerd dat er vraag is ontstaan naar een certificeringstraject voor bouwers en ontwikkelaars.

Opdrachtgeverschap

Een belangrijke succesfactor bij het toegankelijk maken van websites is goed opdrachtgeversschap. Met het ‘Toegankelijke Webbouwer’-certificaat kunnen leveranciers aantonen dat hun medewerkers over voldoende kennis van toegankelijkheid en de Webrichtlijnen beschikken. Aantoonbare kennis van Webrichtlijnen is een belangrijke eis bij de aanbesteding van overheidswebsites.

Over het programma

Toegankelijke WebbouwerHet ‘Toegankelijke Webbouwer’-programma bestaat uit een 3-daagse initiële training, aangevuld met een aantal modules. In elk van deze korte modules (duur: max. een dagdeel) gaan we in op nieuwe ontwikkelingen over toegankelijkheid met betrekking tot specifieke technologie of media. Elk van deze trainingen en modules levert een certificaat op. Om gecertificeerd bouwer te blijven dienen deelnemers jaarlijks enkele van deze (korte) modules te volgen. Eenmaal gecertificeerd mag zowel de ontwikkelaar als de organisatie het bijbehorende logo voeren.

Lijst 'Toegankelijke Webbouwers'

Stichting Accessibility hanteert al ruim tien jaar een lijst van webbouwers die het predicaat ‘Toegankelijke WebBouwer’ mogen voeren. Met de doorstart van het ‘Toegankelijke Webbouwer’-programma zal Accessibvility deze informatie nog beter zichtbaar maken, voor webbouwers én potentiële opdrachtgevers.

Zowel de organisatie als de medewerker kan zich onderscheiden op het gebied van kennis over Webrichtlijnen en digitale toegankelijkheid

Belangrijkste voordelen:

  • Een internetbedrijf kan dit programma toepassen in het ontwikkeltraject voor medewerkers, als toevoeging aan het CV , met name voor front end ontwikkelaars en interaction designers
  • Een leverancier ziet dankzij het certificaat wat de kennis en ervaring is van potentiële leveranciers op dit vlak.
  • Ontwikkelaars en hun organisaties, die het certificaat ‘Toegankelijke WebBouwer’ mogen voeren, zijn zichtbaar én vindbaar op accessibility.nl

Toegankelijke bouwer worden?

Wil je zelf toegankelijke bouwer worden of een traject voor je medewerkers starten? Neem contact met ons op via 030-2398270 of stuur een mailtje naar info@accessibility.nl.

Over Accessibility

Stichting Accessibility heeft als expertisecentrum voor toegankelijke ICT bijna 15 jaar ervaring met het geven van trainingen en workshops op het gebied van Webtoegankelijkheid. Jaarlijks leiden wij meer dan 100 webprofessionals op, zowel bij overheidsinstanties als in het bedrijfsleven.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.