Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe website Overijssel.nl drempelvrij

Commissaris van de Koning van Overijssel, Ank Bijleveld, nam op 10 december 2014 het Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen 2 niveau AA in ontvangst van Accessibility-directeur Marcel Sturkenboom voor de provinciale website www.overijssel.nl. Daarmee voert Overijssel als eerste provincie in Nederland het groene logo als bewijs dat alle bezoekers – inclusief die met een functiebeperking – de website goed kunnen gebruiken.

Overijssel.nl werkt aan digitalisering diensten

Marcel Sturkenboom van Accessibility overhandigt het certificaat Webrichtlijnen aan Commissaris van de Koning Ank Bijleveld'Overijssel goes digital', dat is de insteek voor het grootschalige programma e-Dienstverlening waarmee de provincie haar inwoners online zo goed mogelijk wil bedienen. Op termijn moeten Overijsselse burgers en bedrijven hun zaken digitaal kunnen regelen. Zo moet het straks mogelijk worden om vergunningen en subsidies via internet aan te vragen, of milieuklachten en meldingen digitaal af te handelen.

Vernieuwde website

Bij toegankelijke e-dienstverlening hoort natuurlijk het Waarmerk drempelvrij.nl. Daarmee is de provincie in 2013 gestart met een uitgebreid gebruikersonderzoek. Op basis daarvan zijn de website en de techniek erachter gemoderniseerd en kon Overijssel het Waarmerk drempelvrij.nl aantekenen. De website bevat nu:

  • Betere en actuele informatie
  • Goede toegang met tablets en smartphone
  • Een uitgebreide loketfunctie en toptaken voor direct zaken doen
  • Een verbeterde zoekmachine
  • Duidelijke menu’s die direct overzicht geven van onderliggende pagina’s

Waarmerk en webrichtlijnen

Overheidsinstanties zijn verplicht de Webrichtlijnen te hanteren voor hun online communicatie om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen toegang hebben tot de overheidsinformatie. In de praktijk komt het er op neer dat een onafhankelijke partij de hele site jaarlijks op toegankelijkheid beoordeelt waarna bouwers en redacteuren de verbeteringen uit de scan op de site doorvoeren. Stichting Accessibility, leverancier InfoProjects en de webredactie van overijssel.nl hebben de afgelopen maanden alle pagina’s, links en documenten doorgelopen om het hoogste niveau Webrichtlijnen te bereiken.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.