december 2014

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter.

18 december 2014 Oculus Rift versie 2 headset

Oculus Rift: de virtuele toekomst

Oculus Rift, de populaire 3D-bril die het afgelopen jaar vooral de gamewereld op z’n kop zette, beleeft nu zijn tweede, nog geavanceerdere ontwikkelversie. Accessibility is er ook dit keer weer bij om de mogelijkheden voor mensen met een functiebeperking te onderzoeken.

Lees verder over 'Oculus Rift: de virtuele toekomst'
10 december 2014 Marcel Sturkenboom van Accessibility overhandigt het certificaat Webrichtlijnen aan Commissaris van de Koning Ank Bijleveld

Nieuwe website Overijssel.nl drempelvrij

Commissaris van de Koning van Overijssel, Ank Bijleveld, nam op 10 december 2014 het Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen 2 niveau AA in ontvangst van Accessibility-directeur Marcel Sturkenboom voor de provinciale website www.overijssel.nl. Daarmee voert Overijssel als eerste provincie in Nederland het groene logo als bewijs dat alle bezoekers – inclusief die met een functiebeperking – de website goed kunnen gebruiken.

Lees verder over 'Nieuwe website Overijssel.nl drempelvrij'
9 december 2014 Buitenhof met vijver

Webrichtlijnen: 1-1-2015 en verder

We zijn nog slechts een kerstboom en een oliebol verwijderd van 1-1-2015, de datum waarop alle overheidswebsites aantoonbaar aan de Webrichtlijnen moeten voldoen. Of waarop overheden haarfijn moeten kunnen uitleggen waarom dit (nog) niet is gelukt: het zogenaamde pas-toe-of-leg-uit principe.

Lees verder over 'Webrichtlijnen: 1-1-2015 en verder'
8 december 2014 Gareth Ford Williams

NCDT congres: Toegankelijkheid zaak voor en door iedereen

Het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid beleefde op 29 oktober 2014 weer een succesvolle editie. Sprekers uit binnen- en buitenland lieten hun licht schijnen over digitale toegankelijkheid. Het bleek maar weer eens: toegankelijkheid is een voorwaarde voor echte bereikbaarheid en moet breed in een organisatie gedragen worden. Accessibility was als partner met 3 sprekers vertegenwoordigd.

Lees verder over 'NCDT congres: Toegankelijkheid zaak voor en door iedereen'
5 december 2014 2015 Internet New Year

Nieuwjaarsevenement 2015

Op 8 januari 2015 organiseren we met Internet Society Nederland en ruim 30 andere organisaties uit de Nederlandse internetwereld het jaarlijkse traditionele internet-nieuwjaarsevenement. Dit jaar in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Lees verder over 'Nieuwjaarsevenement 2015'
3 december 2014 VN vlag

3-12: Internationale dag voor mensen met een beperking

3 december is door de VN bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een functiebeperking op de agenda te houden.

Lees verder over '3-12: Internationale dag voor mensen met een beperking'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.