Terug naar nieuwsoverzicht

Lancering toegankelijkheidsmonitor voor (semi)overheden

Per 1 januari 2015 moeten alle overheidswebsites voldoen aan de webrichtlijnen en van een pas-toe-leg-uit-verklaring zijn voorzien. De Rijksoverheid lanceert daarom op 1 september een website die inzicht geeft in de toegankelijkheid en verbeterpunten van alle overheidswebsites.

Screenshot website gewoontoegankelijk.nl‘Gewoon Toegankelijk’, onder die naam gaat de website live die (semi-) overheidsinstellingen moet stimuleren en helpen om hun websites aan de webrichtlijnen te laten voldoen. De website is een initiatief van de Rijksoverheid, VNG en King. Met behulp van een automatische scan indexeert de website periodiek alle Nederlandse overheidswebsites op een aantal criteria. Daaruit volgt een rapportage met de behaalde resultaten en met aanbevelingen en actiepunten.

Op basis van de scores creëert de website bovendien een ranglijst van koplopers, middenmoters en achterblijvende overheidssites. Daarmee is de website een benchmark én een monitor voor de vorderingen richting een toegankelijke website.

Wie alvast wil voorsorteren op een goede score in de benchmark, doet er goed aan een handmatige scan uit te laten voeren. Wij leveren onze onderzoeksgegevens aan deze website. Daaruit volgt vanzelf een betere score, omdat de automatische scan van Gewoon Toegankelijk niet een volledige toegankelijkheidsscan kan uitvoeren. Bovendien geeft het inzicht in de verbeterpunten en kunt u gericht advies en ondersteuning inschakelen om uw website op orde te maken. Accessibility voert als inspectie-instelling deze handmatige toegankelijkheidsscans uit en levert bovendien dienstverlening die aansluit op uw wensen en behoeften.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.