Terug naar nieuwsoverzicht

W3C publiceert evaluatiemethodologie WCAG-EM

Vandaag heeft het W3C de Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM) gepubliceerd. Dit is een methodologie voor het evalueren van complete websites. Eric Velleman van Stichting Accessibility is editor van het document.

Eric VellemanDe methodologie is bedoeld als blauwdruk voor internationale toetsingsmethodieken. Beleid van de Europese Unie verwijst naar WCAG-EM als het gaat om een methode voor het evalueren van complete websites. Naar verwachting zullen overheden in verschillende landen het als voorwaarde gaan stellen voor toetsing en rapportage. Het document is onderdeel van een opdracht van de Europese Commissie binnen het WAI-ACT project.

Met WCAG-EM kun je de toegankelijkheid meten van:

  • Websites;
  • Webapplicaties;
  • Websites voor mobiele apparaten.

Stichting Accessibility heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van dit document. Eric Velleman was editor van het document en met collega's Wilco Fiers en Martijn Houtepen werkten ze samen met een groep van meer dan 15 experts uit de hele wereld in de zogenaamde Evaluation Task Force. Er heeft ook een publieke review plaatsgevonden; Het publiek is driemaal om commentaar gevraagd. Vrijwel alle commentaren zijn in het document verwerkt. 

Meer informatie:
Methode op de W3C website
Achtergrondartikel over WCAG-EM

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.