Archief 2014

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter.

18 december 2014 Oculus Rift versie 2 headset

Oculus Rift: de virtuele toekomst

Oculus Rift, de populaire 3D-bril die het afgelopen jaar vooral de gamewereld op z’n kop zette, beleeft nu zijn tweede, nog geavanceerdere ontwikkelversie. Accessibility is er ook dit keer weer bij om de mogelijkheden voor mensen met een functiebeperking te onderzoeken.

Lees verder over 'Oculus Rift: de virtuele toekomst'
10 december 2014 Marcel Sturkenboom van Accessibility overhandigt het certificaat Webrichtlijnen aan Commissaris van de Koning Ank Bijleveld

Nieuwe website Overijssel.nl drempelvrij

Commissaris van de Koning van Overijssel, Ank Bijleveld, nam op 10 december 2014 het Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen 2 niveau AA in ontvangst van Accessibility-directeur Marcel Sturkenboom voor de provinciale website www.overijssel.nl. Daarmee voert Overijssel als eerste provincie in Nederland het groene logo als bewijs dat alle bezoekers – inclusief die met een functiebeperking – de website goed kunnen gebruiken.

Lees verder over 'Nieuwe website Overijssel.nl drempelvrij'
9 december 2014 Buitenhof met vijver

Webrichtlijnen: 1-1-2015 en verder

We zijn nog slechts een kerstboom en een oliebol verwijderd van 1-1-2015, de datum waarop alle overheidswebsites aantoonbaar aan de Webrichtlijnen moeten voldoen. Of waarop overheden haarfijn moeten kunnen uitleggen waarom dit (nog) niet is gelukt: het zogenaamde pas-toe-of-leg-uit principe.

Lees verder over 'Webrichtlijnen: 1-1-2015 en verder'
8 december 2014 Gareth Ford Williams

NCDT congres: Toegankelijkheid zaak voor en door iedereen

Het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid beleefde op 29 oktober 2014 weer een succesvolle editie. Sprekers uit binnen- en buitenland lieten hun licht schijnen over digitale toegankelijkheid. Het bleek maar weer eens: toegankelijkheid is een voorwaarde voor echte bereikbaarheid en moet breed in een organisatie gedragen worden. Accessibility was als partner met 3 sprekers vertegenwoordigd.

Lees verder over 'NCDT congres: Toegankelijkheid zaak voor en door iedereen'
5 december 2014 2015 Internet New Year

Nieuwjaarsevenement 2015

Op 8 januari 2015 organiseren we met Internet Society Nederland en ruim 30 andere organisaties uit de Nederlandse internetwereld het jaarlijkse traditionele internet-nieuwjaarsevenement. Dit jaar in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Lees verder over 'Nieuwjaarsevenement 2015'
3 december 2014 VN vlag

3-12: Internationale dag voor mensen met een beperking

3 december is door de VN bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een functiebeperking op de agenda te houden.

Lees verder over '3-12: Internationale dag voor mensen met een beperking'
18 november 2014 Peapod boodschappenjongen

Webwinkel VS treft schikking toegankelijkheid website

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft een schikking getroffen met Ahold-dochter Peapod LLC. De internet-kruidenier heeft afgesproken haar website beter toegankelijk te maken. Webwinkel Peapod verzorgt jaarlijks meer dan 23 miljoen bestellingen via internet. De schikking houdt onder andere in dat de website toegankelijk wordt gemaakt voor mensen met een visuele en auditieve beperking.

Lees verder over 'Webwinkel VS treft schikking toegankelijkheid website'
1 oktober 2014 Marcel Sturkenboom

Marcel Sturkenboom is nieuwe directeur Accessibility

Met ingang van 1 oktober is Marcel Sturkenboom bij Stichting Accessibility aangesteld als interim directeur voor een periode van zes maanden.

Lees verder over 'Marcel Sturkenboom is nieuwe directeur Accessibility'
12 augustus 2014 Screenshot website gewoontoegankelijk.nl

Lancering toegankelijkheidsmonitor voor (semi)overheden

Per 1 januari 2015 moeten alle overheidswebsites voldoen aan de webrichtlijnen en van een pas-toe-leg-uit-verklaring zijn voorzien. De Rijksoverheid lanceert daarom op 1 september een website die inzicht geeft in de toegankelijkheid en verbeterpunten van alle overheidswebsites.

Lees verder over 'Lancering toegankelijkheidsmonitor voor (semi)overheden'
11 augustus 2014 Logo Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid

Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2014

Op 29 oktober 2014 vindt het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid (NCDT) plaats. Met presentaties over de toekomst van het internet, het nieuwe monitoringssysteem van de overheid en bijvoorbeeld van Joost de Valk over SEO.

Lees verder over 'Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2014'
31 juli 2014 W3C - World Wide Web Consortium Logo

Denk mee over toegankelijkheidstechniek

Jaarlijks wordt de technische documentatie die hoort bij WCAG 2.0 aangepast aan de laatste internetontwikkelingen. Tot 12 augustus a.s. is een geüpdate document beschikbaar voor publieke consultatie. Dit is jé kans als webexpert om je stem te laten horen en de toepassingen voor toegankelijk internet mede vorm te geven!

Lees verder over 'Denk mee over toegankelijkheidstechniek'
21 juli 2014 Ontwikkelaars aan het werk op de Accessibility GameJam

Accessible Game Jam groot succes

"Ontwikkel in 24 uur een game die rekening houdt met mensen met een beperking", dat was de opdracht van de eerste Accessibility Game Jam. Op 12 en 13 juli kwamen in Utrecht 24 uur lang 20 mensen bij elkaar om in een race tegen de klok toegankelijke computerspellen te ontwikkelen.

Lees verder over 'Accessible Game Jam groot succes'
10 juli 2014 Eric Velleman

W3C publiceert evaluatiemethodologie WCAG-EM

Vandaag heeft het W3C de Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM) gepubliceerd. Dit is een methodologie voor het evalueren van complete websites. Eric Velleman van Stichting Accessibility is editor van het document.

Lees verder over 'W3C publiceert evaluatiemethodologie WCAG-EM'
24 juni 2014

Game Jam: Race tegen de klok voor toegankelijke games

Op 12 en 13 juli ontmoeten game developers en gamers elkaar in Utrecht om in een race tegen de klok toegankelijke computerspellen te ontwikkelen. Accessibility organiseert dan een 'game jam' rond het thema toegankelijkheid, in samenwerking met Dutch Game Garden, een broedplaats voor Nederlands gamerdevelopers talent.

Lees verder over 'Game Jam: Race tegen de klok voor toegankelijke games'
20 februari 2014 EIII logo

Online platform brengt e-toegankelijkheid Europa in kaart

Een online platform waar organisaties en bedrijven hun website en hun audiovisuele middelen kunnen testen op toegankelijkheid. Waar je bovendien tips en tools krijgt voor het oplossen van problemen en – vooral voor overheidsinstellingen - voor rapportage over ict-toegankelijkheid. Dat gedroomde platform wordt nu werkelijkheid.

Lees verder over 'Online platform brengt e-toegankelijkheid Europa in kaart'
30 januari 2014 Eric Velleman

W3C publiceert versie evaluatie methodologie toegankelijkheid

Vandaag heeft het W3C een final draft gepubliceerd van de Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (WCAG-EM) 1.0. Het document beschrijft hoe je websites op toegankelijkheid moet evalueren en neemt mensen die dat willen doen stap voor stap bij de hand.

Lees verder over 'W3C publiceert versie evaluatie methodologie toegankelijkheid'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.