Terug naar nieuwsoverzicht

Met de HEAREApp 'blind' het bos in

Met de unieke HEAREApp kun je buiten de gebaande paden een route uitzetten die te volgen is op het gehoor. Door ‘3D-augmented reality audio’ is er geen visuele navigatie nodig, maar ook geen hoorbare aanwijzingen als ‘sla links- of rechtsaf.' Accessibility heeft deze iPhone app in opdracht van Bartimeus ontwikkeld.

Met de HEAREApp ‘blind’ het bos in

De unieke HEAREApp is nu gratis te downloaden in de Appstore. Met de HEAREApp kan men buiten de gebaande paden een route uitzetten die puur te volgen is op het gehoor. Door ‘3D-augmented reality audio’ is er geen visuele navigatie nodig, maar ook geen hoorbare aanwijzingen als ‘sla links- of rechtsaf. HEAREApp is simpel: volg de richting van het geluid. Niet alleen voor blinden en slechtzienden een unieke uitkomst, de HEAREApp zorgt ook voor een nieuwe dimensie in bijvoorbeeld speurtochten.

Zie de demonstratie hieronder van Derk van de Velde:

Stilstaand beeld uit video van HeareAppNL

Download deze video

Door de HEAREApp is het voor blinden voor het eerst goed mogelijk, zelfstandig een natuurwandeling te maken. “Zonder mijn vrouw en alleen met geleidehond Brent de Soesterduinen op, het was wel erg wennen. Maar dankzij het ‘geblaf’ van HEARE in de juiste richting, ging het prima! Ik zie niets en nu heb ik toch voor het eerst zelfstandig een heerlijke wandeling gemaakt”, aldus Derk.

Wat kun je met de HeareApp

 • Wandelen op verhard en op onverhard terrein, waar ook ter wereld
 • Wandelingen delen met anderen (o.a. via sociale media)
 • Geleid worden door een blaffend hondje of ander geluid

Wat heb je nodig

 • iPhone
 • Koptelefoon of oordopjes
 • Als je een visuele beperking hebt: een blindengeleidehond en/of taststok
 • Wifi of internet voor het downloaden van de route

Hoe werkt het

 1. Plan een route op heareapp.com en download de unieke code 
 2. Typ de code in de App of kies een route uit het menu
 3. Begin de wandeling/route

Meer informatie

Volg de heareapp via twitter: @heareapp en stel een vraag of deel je ervaringen.

Wij hebben in opdracht van Stichting Bartiméus de HeareApp ontwikkeld. Doel van de innovatie was om vrijheid, zelfstandigheid en plezier samen te brengen voor mensen met een visuele beperking. De HeareApp is financieel mogelijk gemaakt door de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Tags:
Categorie:
Nieuws
 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.