Terug naar nieuwsoverzicht

Webtoegankelijkheid in het Europees Parlement

In het Europees Parlement werd 25 april gesproken over de toegankelijkheid van digitale overheidsdiensten. Op verzoek van Europarlementariër J. Chatzimarkakis heeft Accessibility in het Parlement uitleg gegeven over webtoegankelijkheid. 

Eric Velleman geeft presentatie over toegankelijkheid in het Europees parlementIn het Europees Parlement vergaderde de commissie 'Interne markt en consumentenbescherming' over de toegankelijkheid van de websites van overheidsinstanties. Het parlement is onder aanvoering van Europarlementariër J. Chatzimarkakis bezig met het opstellen van een Europese richtlijn voor de toegankelijkheid van websites (Directive). Op verzoek van de rapporteur heeft Accessibility aan het Europees Parlement in een presentatie uitgelegd wat online toegankelijkheid is, voor wie het is en waarom het belangrijk is. De presentatie is terug te zien op de website van het Europees Parlement, EPTV.  

Na de presentatie van Accessibility kreeg het parlement een demonstratie van Ioanna Gertsou van de Lara Guide Dog School, die demonstreerde hoe zij als visueel beperkte internet gebruikt. Als derde hield Rodolfo Cattani, secretatis van het European Disability Forum een pleidooi voor het versterken van de toegankelijkheidseisen in het huidige voorstel. De vergadering werd afgesloten door Ask Løvbjerg Abildgaard die namens het Europees Economisch en Sociaal Comité een voorlopige ananlyse presenteerde van de voorgestelde richtlijn.

Accessibility zal eind dit jaar ook beginnen met het maken van een Europese tool voor het meten van toegankelijkheid ter ondersteuning van het aanstaande Directive.

Gerelateerd

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.