Terug naar nieuwsoverzicht

Oproep testpersonen

Voor een project van de Technische Universiteit Eindhoven, in samenwerking met Accessibility, worden mensen met een visuele handicap gevraagd om mee te werken aan een onderzoek van Ineke Neutelings, studente aan de faculteit Industrial Design. Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of gelokaliseerde informatie bijdraagt aan een betere indruk van de omgeving en een groter gevoel van onafhankelijkheid bij blinden.

De testpersonen zullen gevraagd worden om in het centrum van Eindhoven twee mobile audio navigatie applicaties te testen, die beide op een andere manier informatie geven over wat er zich in de omgeving bevindt. Een van de applicaties maakt gebruik van 3D geluid. Om tot een goed en betrouwbaar resultaat te komen, zijn zo veel mogelijk testpersonen nodig. Voor het onderzoek worden mensen gezocht die (zo goed als) volblind zijn, mobiel zijn en enige ervaring hebben met het gebruik van mobiele telefoon of misschien navigatie.

De testen zullen uitgevoerd worden in de periodes van 1 tot en met 8 mei en 21 tot en met 24 mei in het centrum van Eindhoven. Per persoon zal de test zelf ongeveer 1 tot 2 uur duren, koffie is inbegrepen. Reiskosten die je maakt om in Eindhoven te komen zullen worden vergoed. Ben je nieuwsgierig en wil je meewerken aan dit onderzoek of graag meer informatie ontvangen, dan kun je mailen naar: inekeneutelings@gmail.com of bellen / een berichtje sturen naar: 06-49769195.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.