Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe versie Evaluatiemethodologie Webtoegankelijkheid


Een werkgroep van het W3C onder leiding van Eric Velleman van Stichting Accessibility is bezig met het opstellen van een evaluatiemethodologie (WCAG-EM 1.0) voor de Web Content Accessibility Guidelines 2.0 (WCAG 2.0). Men nodigt iedereen uit om de vernieuwde versie van de Working Draft te lezen en opmerkingen of commentaar terug te geven.

W3C World Wide Web Consortium logoDe evaluatiemethodologie beschrijft een aanpak voor het evalueren van websites, webapplicaties en mobiele websites om te kijken of deze voldoen aan WCAG 2.0. Er worden verschillende situaties in beschreven, waaronder 'self-assessment' en evaluatie door derden (bijvoorbeeld inspectie instellingen). De beschreven aanpak is onafhankelijk van specifieke evaluatietools, webbrowsers of hulptechnologieën (schermleesprogramma's, brailleleesregels, enz.).

De ontwikkeling van deze methodologie is ook voor Nederland belangrijk, omdat de evaluatiemethodologie wereldwijd en dus ook in Nederland de standaard zal worden voor het toetsen van websites volgens WCAG 2.0.

In de Working Draft zelf staat een aantal specifieke vragen waarop de werkgroep graag commentaar wil hebben. Deze zijn aangegeven als "Review Note". Daarnaast zijn vooral opmerkingen over hoe deze methodologie in de praktijk werkt welkom. Opmerkingen kunnen tot uiterlijk 22 maart 2013 gestuurd worden naar de publieke mailinglijst public-wai-evaltf@w3.org.

Belangrijke links

 

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.