Terug naar nieuwsoverzicht

Summercourse kwaliteit en toegankelijkheid van websites

In augustus geven we net als voorgaande jaren een serie trainingen waarin diverse facetten van kwaliteit en toegankelijkheid van het bouwen en onderhouden van websites aan de orde komen.


5 trainingen in 6 dagen

De serie bestaat uit 5 trainingen verdeeld over 6 dagen waarvoor je je ook apart op kunt geven. Voor deelname aan de hele week geldt uiteraard een zomerse korting! Omdat in de serie zowel technische als meer redactionele trainingen zitten kun je naar eigen inzicht verschillende personen binnen je organisatie voor verschillende trainingen opgeven.

 

Deel 1 : Drempelvrij.nl - WCAG 2.0

logo Waarmerk drempelvrij.nl(7 en 8 augustus 2012)
De training Webtoegankelijkheid Drempelvrij.nl - WCAG 2.0 heeft tot doel inzicht te geven in de knelpunten ten aanzien van toegankelijkheid van websites. Bovendien worden mogelijkheden aangedragen om deze knelpunten te kunnen vermijden of op te lossen. Alle internationale richtlijnen worden doorgenomen en aan de hand van voorbeelden uitgelegd. Daarnaast is er een demonstratie door een blinde trainer en ervaringsdeskundige.

Deel 2 : Training Kwaliteitseisen voor Online Video (volgens de Webrichtlijnen

(9 augustus 2012)
Videocrew van YouTubeEen Masterclass met Mereijn van der Heijden en Martijn Fraze. Deze training laat zien wat je moet doen om te voldoen aan de kwaliteitseisen voor online video, compleet met captions en audio description. We vertellen niet alleen hoe het moet, maar je leert het ook zelf doen. En...basiskennis html is voldoende. Zorg dat zoekmachines in je ondertitel-bestanden kunnen zoeken, maak zelf voice-overs en ondertitels en voldoe ook nog aan de Webrichtlijnen en andere kwaliteitseisen voor toegankelijkheid.

Deel 3 : Training Bouwen volgens de Webrichtlijnen - versie 2

(14 augustus 2012)
Logo van overheid.nl WebrichtlijnenDeze training laat zien waarom de Webrichtlijnen nodig zijn en biedt uitleg, methoden en technieken voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de technische implementatie. Er is ook aandacht voor de evaluatie van uw werk. De training, die uitgaat van de nieuwe richtlijnen en die in juni van 2011 een officiele overheidsstandaard worden, neemt u mee door de details van de Webrichtlijnen en toont kansen, valkuilen en concrete oplossingen.

Sinds 1 september 2006 is het voor nieuwe sites van de Rijksoverheid verplicht om te voldoen aan de Webrichtlijnen. Vanaf eind 2014 moeten alle overheden daaraan voldoen (het vernieuwde Nationaal Uitvoerings Programma i-NUP). Maar er zijn veel meer redenen waarom je aan de Webrichtlijnen wilt voldoen. Toepassen van deze richtlijnen voor kwaliteit en toegankelijkheid leveren u in de meeste gevallen direct voordeel op. Deze training is natuurlijk gebaseerd op de nieuwe richtlijnen die sinds juni van 2011 een officiele overheidsstandaard zijn.

Deel 4 : Webredactie

(15 augustus 2012)
Bril op woordenboekVoor webredacties die goed willen schrijven en zich willen houden aan de Webrichtlijnen hebben we een eendaagse basiscursus ontwikkeld. De cursus is volledig aangepast aan nieuwste versie van de Webrichtlijnen, Webrichtlijnen versie 2. In deze training zit een demonstratie door een blinde trainer en ervaringsdeskundige.

Deel 5 : Toegankelijke documenten

(16 augustus 2012)
Op het web wordt veel gecommuniceerd via documenten, zoals PDF-bestanden en Word-bestanden. Vaak zijn deze documenten niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Met name voor overheden, die zich moeten houden aan de Webrichtlijnen, is dit een groot probleem.

Bent u webbouwer? Veel overheden vragen bij aanbestedingstrajecten om aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van toegankelijk bouwen en de Webrichtlijnen. Onze trainingscertificaten zijn hierbij van grote waarde.

Kosten

Duur: 6 dagen
Doelgroep:  webmasters, redacteuren, (technisch) projectmanagers, webbouwers en webdesigners
Plaats: Trainingscentrum Accessibility in Utrecht (let op: per 20 juni verandert ons adres!)
Data: 7,8,9,14,15 en 16 augustus 2012
Kosten: 3.000,= Euro p.p. voor de gehele 6-daagse training

Prijzen zijn inclusief lunch en exclusief 19% BTW

Opgave en meer informatie

Aanmelden voor deze training

Lees meer informatie over de summercourse of bel met ons secretariaat via telefoonnummer 030 - 2398270 of info@accessibility.nl.

 

Gerelateerd

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.