Terug naar nieuwsoverzicht

HTML5 definitie van W3C compleet.

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft vandaag de complete definitie gepubliceerd van de HTML5 standaard en Canvas 2D specificaties. Het is weliswaar nog geen officiele W3C standaard maar alle onderdelen zijn ingevuld. Dit betekent dat bedrijven en ontwikkelaars een stabiel houvast hebben voor implementatie en planning.

HTML5 Definitie compleet, W3C gaat nu over naar testen van interoperabiliteit en performance.

HTML5 logo

HTML5 is de hoeksteen van het Open Web Platform, een volledige programmeeromgeving voor cross-platform applicaties die toegang biedt tot de nieuwe mogelijkheden van apparatuur, video en animaties, beeld, stijl, typografie en andere hulpmiddelen voor digitaal publiceren, uitgebreide netwerkmogelijkheden en meer.

"Hoe meer webtechnologie zich ontwikkelt, hoe meer alle betrokkenen om een stabiele standaard vragen" vertelt Jeff Jaffe, CEO van het W3C. Vanaf vandaag is voor bedrijven duidelijk waar ze de komende jaren op kunnen rekenen als het om HTML5 gaat. Tegelijk zullen ontwikkelaars weten welke eisen er worden gesteld om te kunnen publiceren op smartphones, in auto's, op televisies, ebooks, digitale bewijzering, en apparaten die nu nog niet bestaan"

Ook Eric Velleman van Stichting Accessibility is positief over de complete definitie van HTML5. "Deze stabiele versie van HTML5 geeft prachtige mogelijkheden om de toegankelijkheid van het web en mobiele toepassingen te vergroten. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van HTML5 voor het verbeteren van toegankelijkheid van het web en webvideo. We juichen het door de experts uitgevoerde werk toe en vertrouwen erop dat toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking een voorwaarde blijft bij de doorontwikkeling in de nabije toekomst."

Zie ook het hele persbericht over HTML5 op de site van W3C.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.