Terug naar nieuwsoverzicht

Bartiméus ZIEN App nu ook voor Android

Vanaf vandaag is de Bartiméus Zien App ook voor Android gebruikers beschikbaar. Stichting Accessibility ontwikkelde deze app in opdracht van Bartiméus om te zorgen voor meer begrip voor slechtziendheid en het vergroten van bewustwording. 

Bartiméus ZIEN appSinds de lancering van de Bartiméus Zien App voor iPhone/iPad in januari jl. is de App ruim 3100 keer gedownload. De App moet zorgen voor meer begrip voor slechtziendheid en het vergroten van de bewustwording in de samenleving. Vanaf vandaag is de Bartiméus Zien App ook voor Android gebruikers beschikbaar.

In de afgelopen maanden heeft Accessibility, in opdracht van Bartiméus, gewerkt aan de doorontwikkeling van de iPhone versie van de Zien App én het ontwikkelen van een Android-versie. Alle opbouwende en bruikbare suggesties die Bartiméus van zowel iPhone als Android gebruikers heeft ontvangen, zijn meegenomen in beide versies. Met de komst van de nieuwe Android-versie is de Zien App voor een nog groter publiek verkrijgbaar. Let wel: het blijft een App die oogziektes simuleert en nooit exact kan weergeven wat iemand nog wel of niet ziet!

Reactie van een ervaringsdeskundige

Marcel de Schipper, ervaringsdeskundige en werkzaam bij REA College Nederland, Locatie Bartiméus: "De Bartiméus Zien App heb ik op mijn iPhone geïnstalleerd. Hij is eenvoudig in gebruik en uitstekend toegankelijk voor mensen die de spraakweergave van iPhone gebruiken. Goed te horen dat er nu ook een Android-versie beschikbaar is! Wat mij betreft is de Zien App een nuttig middel om een visuele beperking te simuleren. Voor goedziende gebruikers maakt het namelijk duidelijk wat er verstoord raakt als iemand een bepaalde oogaandoening heeft. En de stadia van restvisus die je kunt instellen, laten zien hoe een progressieve aandoening er uitziet; soms best confronterend! De toelichtende teksten bij elke oogaandoening vind ik kort en bondig en bevatten mijns inziens de kern. Zelf gebruik ik de Zien App voornamelijk bij externe voorlichting en ik tip geregeld mijn (nieuwe) cliënten en hun omgeving."

Ga direct naar de Google Play Store en download de ZIEN App 

Zie ook onze pagina over de ZIEN app

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.