Terug naar nieuwsoverzicht

RIVM krijgt 3 sterren voor toegankelijkheid

Het RIVM voldoet als een van de eerste grote (meer dan 100.000 pagina's) en complexe overheidswebsites aan de Webrichtlijnen.

Logo Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu - Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en SportHet RIVM mag ook dit jaar het Waarmerk drempelvrij.nl voeren op haar website. Vorig jaar voldeed de website van het RIVM nog aan de minimale toegankelijkheidseisen, dit jaar voldoet de site aan het hoogste niveau, de Webrichtlijnen. Dat houdt in dat de informatie die het RIVM op het internet aanbiedt, voor iedereen toegankelijk en nog beter vindbaar is. www.rivm.nl is een van de eerste overheidswebsites van dergelijke omvang (meer dan 100.000 pagina’s) en complexiteit die voldoet aan de Webrichtlijnen. 

Het voldoen aan Webrichtlijnen is een continu proces. Hier zijn verschillende vakgebieden bij betrokken en samenwerking is hierbij van essentieel belang. Ontwikkelaars, webredacteuren, ICT en communicatieadviseurs van het RIVM hebben samen met webbouwer Green Valley hard gewerkt om de site nog toegankelijker te maken. Als jarenlange klant van Stichting Accessibility kent het RIVM het belang van onafhankelijke inspectie, juist bij zo'n grote en complexe website.

Een toegankelijke website houdt meer in dan de website bruikbaar maken voor mensen met een functiebeperking. Een toegankelijke website is ook beter vindbaar voor zoekmachines, vriendelijker in gebruik en beter bruikbaar op smartphones en tablets. Omdat de norm van het Waarmerk drempelvrij.nl de internationale WCAG-standaard volgt, heeft het behalen van het logo met het groene mannetje ook direct internationale waarde.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.