Terug naar nieuwsoverzicht

Regelingenbank Stadskanaal voldoet voor de vijfde keer aan Webrichtlijnen

De regelingenbank van de gemeente Stadskanaal voldoet voor het vijfde achtereenvolgende jaar aan de Webrichtlijnen.

Logo Gemeente StadskanaalVoor het vijfde achtereenvolgende jaar is uit een inspectie van de Stichting Accessibility gebleken dat de regelingenbank van de gemeente Stadskanaal voor 100% aan de Webrichtlijnen voldoet. Medio 2008 bleek uit onderzoek dat de Regelingenbank van de Zuid-Groninger gemeente de allereerste site in Nederland was die voor de volle 100% aan de toen nog nieuwe Webrichtlijnen voldeed.

Het geheim van Stadskanaal? Koen Willems, initiatiefnemer, bouwer en raadsgriffier van Stadskanaal: “Van meet af aan was het onze bedoeling volledig aan de Webrichtlijnen te voldoen. Bewust ook hebben we alles in het werk gesteld om het kwaliteitsniveau dat we in het begin al hadden ook al die jaren vast te houden, terwijl de content van de Regelingenbank uiteraard wel doorgroeide. Het zelfgebouwde CMS achter de Regelingenbank is dan ook volledig op de Webrichtlijnen gericht. Met een volledig herbouwde editor is voldoen aan de Webrichtlijnen kinderspel.”

Eddie Huisman, senior jurist van de gemeente: “Wij als juristen hebben de afgelopen jaren natuurlijk best wel een beetje verstand gekregen van HTML en semantiek, maar eigenlijk vergt voldoen aan de Webrichtlijnen geen extra inspanning van ons. Vaak waarschuwt het CMS ons al als we eventueel een vergissing dreigen te maken. En verder is het gewoon een leuk systeem om mee te werken.”

Wij feliciteren de juristen van Stadskanaal met hun prestatie.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.