Terug naar nieuwsoverzicht

"Webrichtlijnen 2 waarmerk eind dit jaar gereed"

Het bestuur van Stichting Waarmerk drempelvrij.nl laat weten dat het verwacht eind 2012 logo's voor Webrichtlijnen 2 uit te kunnen geven.

Logo Waarmerk drempelvrij.nl Eind 2012 verwacht Stichting Waarmerk drempelvrij.nl de eerste logo's uit te kunnen delen voor het voldoen aan Webrichtlijnen 2. Officiële inspecties kunnen dan door toetsingsorganisaties als Stichting Accessibility worden uitgevoerd. Er wordt door het Waarmerk drempelvrij.nl nog gewerkt aan enkele documenten die nodig zijn om inspecties uit te voeren. Een bètaversie van een van de benodigde documenten, het evaluatiedocument, is inmiddels gereed.

Accessibility is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Webrichtlijnen norm, die al sinds augustus 2011 een officiële overheidsstandaard is. Daarnaast waren we betrokken bij het ontwikkelen van de internationale toegankelijkheidsstandaard WCAG 2.0 (die integraal in Webrichtlijnen 2 is opgenomen) en hebben we de Nederlandse vertaling hiervan geleid. Door deze expertise kunnen we al websites toetsen volgens de nieuwste standaarden. Zo onderzochten we reeds websites van onder andere Microsoft, SNS Bank, KWF Kankerbestrijding en Triodos Bank op WCAG 2.0 AA. Een officiëel waarmerk kan pas aan een organisatie worden uitgegeven nadat Stichting Waarmerk drempelvrij.nl de definitieve documenten heeft vastgesteld en aan alle accreditatie-eisen is voldaan.

Gerelateerd

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.