Terug naar nieuwsoverzicht

Zero Project Conference

Stichting Accessibility heeft 22 en 23 januari deelgenomen aan de 'Zero Project Conference' in Wenen. Samen met AllesToegankelijk bezochten we als enige Nederlandse vertegenwoordigers deze internationale conferentie met als thema: 'Good policies for persons with Disabilities'.

Een parallelsessie bij de Zero Project ConferenceDe conferentie, georganiseerd door de Essl foundation, The World Future Council en Bank Austria, is een onderdeel van het Zero Project. Dit project bestaat naast de conferentie uit het 'Zero Project Report' en de website www.zeroproject.org. Het Zero Project Report is een verslag van de staat van de implementatie van het VN-verdrag voor rechten voor mensen met een beperking. Stichting Accessibility is in de rapportage opgenomen als goed voorbeeld. Naast goede voorbeelden bevat de rapportage voorbeelden van goed beleid en meetbare indicatoren van de staat van implementatie van het verdrag.

Het conferentieprogramma bestond onder meer uit sprekers uit de Europese Commissie, het Europees parlement, het European Disability Forum, diverse universiteiten en het Royal National Institute for the Blind. Plenaire sessies werden live ondertiteld en vertaald, zodat ze voor iedereen toegankelijk waren. Eén jaar na ondertekening van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking is de stemming onder de deelnemers en sprekers eensgezind, wetgeving is essentieel om het verdrag te implementeren. Nederland heeft dit verdrag nog niet geratificeerd en kan de goede voorbeelden wellicht vertalen naar eigen beleid.

Gerelateerd

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.