Terug naar nieuwsoverzicht

Digid dispensatieregeling verlengd

Sinds 2010 is er een dispensatieregeling voor websites die gebruik maken van Digid. Dat komt omdat Digid nog niet voldoet aan de Webrichtlijnen. Omdat Digid behoort tot het zogenaamde key scenario van een website is het een voorwaarde voor goedkeuring van websites voor het Waarmerk drempelvrij.nl. De dispensatieregeling is op verzoek van Digid verlengd tot november 2011.

DigiDDigid voldoet wel een de minimale eisen van het Waarmerk (prioriteit 1). Een website met DigiD die in aanmerking wil komen voor een logo van prioriteit 2 en voor het logo Webrichtlijnen kan daaraan niet voldoen omdat DigiD slechts voldoet aan prioriteit 1. De Normcommissie heeft op 9 september 2010 besloten dat een website die DigiD bevat voor het behalen van een logo voor prioriteit 2 en het logo Webrichtlijnen voorlopig niet afgekeurd zal worden op DigiD. Deze uitzondering werd ingesteld voor een periode van 9 maanden vanaf september 2010. Recent heeft het bestuur van het Waarmerk besloten de dispensatieregeling van DigiD te verlengen tot november 2011. In oktober 2011 zal de nieuwe versie van DigiD beschikbaar zijn. Deze nieuwe versie zal volledig voldoen aan de Webrichtlijnen en daarmee is de dispensatie dan overbodig.

Voor organisaties die de website onafhankelijk laten toetsen in de drempelvrij.nl Waarmerkregeling betekent dit dat hun website gewoon het logo van het Waarmerk kan blijven gebruiken. De stand van de toetsing van Digid is te volgen op de statuspagina: www.accessibility.nl/toetsing/info/848

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.