Terug naar nieuwsoverzicht

Groen mannetje voor gemeente Den Haag

De website van de gemeente Den Haag heeft als eerste van de 20 grootste gemeentes in Nederland het Waarmerk drempelvrij.nl prioriteit 1 certificaat gekregen.

Trots

Gemeente Den HaagWethouder Ingrid van Engelshoven (Dienstverlening) is trots op het groene mannetje op denhaag.nl: Mensen maken graag gebruik van onze website. In 2010 werd hij bijna 5 miljoen keer bezocht door mensen die op zoek waren naar informatie of die een product of een dienst van de gemeente wilden afnemen. Een derde van de Hagenaars heeft een beperking, variërend van dyslexie, een taalachterstand of kleurenblindheid tot een zware geestelijke handicap. Voor al die mensen – met én zonder handicap – blijft Den Haag investeren in de toegankelijkheid van de site. Dit waarmerk is een mooie beloning, vooral voor de Hagenaar!

Groene mannetjes in Nederland

Van de Nederlandse gemeenten met meer dan 100.000 inwoners hebben nu vier gemeenten een website met een ‘groen mannetje’. Naast Den Haag zijn dat Dordrecht, Emmen en Venlo. Aanvullend op het waarmerk kan een website sterren verdienen door aan nog meer criteria voor kwaliteit en toegankelijkheid te voldoen. Den Haag zet nu in op het halen van die sterren.

Accessibility Monitor 2011

In de deze week door minister Donner aan de Tweede Kamer gestuurde Accessibility Monitor (pdf, 2.9 Mb) was de gemeente Den Haag nog niet prominent aanwezig. De onderzoeksgegevens dateren namelijk uit februari van dit jaar. Inmiddels zijn er meer gemeenten die een certificaat hebben gehaald, waaronder dus gemeente Den Haag. De cijfers op de Accessibility Monitor website zullen binnenkort geactualiseerd worden.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.