Terug naar nieuwsoverzicht

Oproep aanmelden voor expertgroep Webrichtlijnen

Bron: Forum standaardisatie

Wij hebben hem mee opgesteld, maar nu ligt de nieuwe norm dan bij het Forum Standaardisatie. We hopen dat de norm zal worden opgenomen ind e pas toe of leg uit lijst. Het Forum roept iedereen met verstand van zaken op zich te melden voor een toetsing. Dat is een onderdeel van de procedure om toegevoegd te worden aan de lijst met open standaarden. Er zal daarom in de tweede helft van januari een expertgroep bijeenkomen. De verwachting is dat de experts aan een enkele bijeenkomst (van ongeveer vier uur) voldoende hebben om de standaard te beoordelen.

De expertgroep zal worden samengesteld met experts uit verschillende disciplines, zowel inhoudelijke experts met detailkennis van de standaard, als experts/adviseurs die kunnen overzien wat de impact van invoering is. Er zijn ook expert nodig die verschillende doelgroepen vertegenwoordigen waaronder gebruikers bij overheden of bedrijven, adviseurs en leveranciers van producten die aan de standaard moeten voldoen.

Forum Standaardisatie nodigt iedereen uit die zich herkent in bovenstaand profiel om deel te nemen aan de expertgroep. U kunt zich aanmelden voor deelname aan deze expertgroepen door een e-mail te sturen naar openstandaarden@logius.nl.

Geeft u de e-mail aan wat uw betrokkenheid is bij de standaard en wat uw bijdrage aan de expertgroep zou kunnen zijn. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de verdeling over disciplines en doelgroepen, zal het Forum Standaardisatie mogelijk een selectie maken uit de aanmeldingen.

Meer informatie:

Oproep van het Forum Standaardisatie

De nieuwe versie van de Webrichtlijnen zoals die nu voorligt

Nieuwe versie van de toegankelijkheidsrichtlijnen die integraal zijn opgenomen in de nieuw webrichtlijnen

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.