Terug naar nieuwsoverzicht

Seminar Webrichtlijnen 2 en WCAG2.0

De officiële Nederlandse vertaling van WCAG en Webrichtlijnen 2 zijn (bijna) klaar. Stichting Accessibility organiseert met W3C Benelux ter gelegenheid hiervan een seminar in twee delen over de belangrijkste verschillen en verbeteringen t.o.v. de huidige versies van deze documenten. Het seminar vindt plaats op vrijdag 10 december. Op beide dagdelen is apart in te schrijven. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Belangrijkste gegevens:

Datum: Vrijdag 10 december 2010
Tijd: 9:30 - 16:30 uur
Plaats: Hotel Theater Figi, Anne de Vrieszaal, Zeist
Doelgroep: Van frontenders (ochtend) tot beleidsmakers (middag)
Kosten: 295,- Euro hele dag, 195,= Euro dagdeel (prijs is inclusief lunch en exclusief 19% BTW)
Korting: Klanten van Stichting Accessibility en ideële organisaties ontvangen 50% korting
Organisatie: Stichting Accessibility, ism W3C Benelux

Samenvatting

De officiële Nederlandse vertaling van WCAG en Webrichtlijnen 2 zijn (bijna) klaar. Stichting Accessibility organiseert met W3C Benelux ter gelegenheid hiervan een seminar in twee delen over de belangrijkste verschillen en verbeteringen t.o.v. de huidige versies van deze documenten. Het seminar vindt plaats op vrijdag 10 december. Op beide dagdelen is apart in te schrijven.

Dagindeling

Ochtendprogramma (voor frontend-ontwikkelaars), 9:30-12:30 uur

In het ochtendprogramma, dat zich vooral richt op frontend-ontwikkelaars, zal diep op de inhoudelijke kant van de nieuwe richtlijnen worden ingegaan. Er zijn presentaties van Steven Pemberton (W3C) over XForms en door diverse bij de ontwikkeling van de nieuwe norm betrokken specialisten zoals Stephen Hay (Zero Interface), Raph de Rooij (ICTU), Koen Willems (Skaj Standards) en Eric Velleman (Stichting Accessibility). Het ochtendprogramma staat onder leiding van Jan Willem Broekema (voorzitter Internet Society).

Lunch

Lunch is inbegrepen en ook voor bezoekers van een halve dag beschikbaar.

Middagprogramma (voor projectleiders en beleidsmakers), 13:30-16:30 uur

Het middag-deel start met de uitreiking van de geautoriseerde Nederlandse vertaling van WCAG2.0 aan Tweede Kamerlid Pierre Heijnen. Daarna zullen vooral de beleidsmatige vraagstukken aan de orde komen, met presentaties van Fons Kuijk (W3C), Imke Arts-Vrijling (Ministerie van BZK), Paul Honout (Microsoft), Jaap van de Putte (2 use IT), Ferry den Dopper (TamTam) en Eric Velleman (Stichting Accessibility). Het middagprogramma staat onder leiding van Jan Willem Dreteler (directeur Marketingstrategie SNS Retail Bank).

Opgave en meer informatie

U kunt zich opgeven door het invullen van het opgaveformulier WCAG en Webrichtlijnen 2 seminar.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen: 030 - 2398270

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.