Terug naar nieuwsoverzicht

Site Microsoft behaalt webrichtlijnen-certificaat

Microsoft heeft onlangs op haar .com domein een Nederlandstalige website over toegankelijkheid gelanceerd : www.microsoft.com/netherlands/toegankelijk. Het bijzondere aan deze website, die is gebouwd door TamTam, is dat deze geheel voldoet aan de Webrichtlijnen en daarmee is Microsoft het eerste bedrijf in Nederland dat een site heeft die aan dit kwaliteitsniveau voldoet. Accessibility heeft na onderzoek van deze site het zwaarste waarmerk (het 3-sterren Waarmerk drempelvrij.nl) aan deze site kunnen toekennen.

Microsoft besteed veel aandacht aan toegankelijkheid in haar producten. Veel toegankelijkheidsvoorzieningen zijn echter onbekend bij een grote groep gebruikers en ontwikkelaars en worden dan ook onvoldoende benut. Daarom wil Microsoft in Nederland de komende tijd laten zien hoe Microsoft-producten op ieders situatie aangepast kunnen worden, zodat iedereen, ongeacht leeftijd of beperking, de software optimaal kan gebruiken.
Daarnaast wil ze web- en softwareontwikkelaars helpen toegankelijke eindproducten creëren, door best practices te delen en kennis te vergroten over toegankelijkheidsvoorzieningen in Microsoft-technologie en hierin samen te werken met haar Nederlandse partners om te werken aan toegankelijkere ICT.
Deze nieuwe website speelt hierin een centrale rol, door het bieden van voorlichting, hulp en praktische tips aan gebruikers, ontwikkelaars en partners van Microsoft.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.