Terug naar nieuwsoverzicht

Rondetafel over Toegankelijkheid Kinect

Op uitnodiging van Microsoft nemen wij op 2 september 2010 deel aan de rondetafel discussie over toegankelijkheid van Kinect, de nieuwe game interface van de XBox 360 van Microsoft die november 2010 uit zal komen. We nemen daarvoor alle opmerkingen mee die via het forum van onze game-accessibility.com website en via de mail bij ons zijn binnengekomen.

De bijeenkomst vindt plaats in Seattle en omvat behalve presentaties vooral discussies tussen Microsoft, (game)ontwikkelbedrijven en game toegankelijkheidsexperts over de (on)mogelijkheden van Kinect voor mensen met een beperking.

Veel mensen kennen Kinect al van de werknaam Project Natal. Van project Natal zijn vele spectaculaire video te zien op Youtube. De discussies over toegankelijkheid kwamen vooral op gang toen bleek dat Microsoft een patent had aangevraagd op de mogelijkheid om via Kinect met gebarentaal te kunnen communiceren. Dat is niet alleen voor gamers handig (bij Kinect heb je in principe namelijk geen controller in de hand omdat je lichaam de controller is) maar ook voor mensen met een beperking. We zijn vooral benieuwd naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van Kinect om games, applicaties en communicatie toegankelijk te maken voor iedereen, specifiek voor mensen met een beperking.

Meer informatie: http://www.kinectaccessibilityroundtable.com
En: http://www.game-accessibility.com

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.