Terug naar nieuwsoverzicht

Herhaalde review van vertaling van de Richtlijnen voor Toegankelijkheid (WCAG 2.0)

In verband met aanbrengen van enige correcties start vanaf 1 augustus wederom een publieke beoordeling van de voorlopige Nederlandse vertaling van de internationale richtlijnen voor kwaliteit en toegankelijkheid van websites (WCAG) 2.0.

De Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent (WCAG) 2.0 zijn opgesteld door het World Wide Web Consortium (W3C) en omvatten een groot aantal aanbevelingen om webcontent toegankelijker te maken.Het volgen van de nieuwe Richtlijnen zal content niet alleen toegankelijker maken voor mensen met functiebeperkingen en senioren, maar ook voor gebruikers in het algemeen. Door toepassing van de richtlijnen worden websites ook beter bereikbaar, beschikbaar, bruikbaar en betrouwbaar voor bezoekers, browsers, zoekmachines en zijn ze beter toegankelijk via mobiele telefoons. De WCAG richtlijnen maken deel uit van de Webrichtlijnen waarvan op dit moment ook een publieke review periode loopt. Eventuele wijzigingen aan de vertaling van de WCAG richtlijnen zullen ook worden verwerkt in de Webrichtlijnen versie 2.0.

Onder leiding van Stichting Accessibility hebben 26 organisaties aan de vertaling van de WCAG richtlijnen meegewerkt. Zij roepen nu iedereen nogmaals op om de vertaling op juistheid te controleren. Na een beoordelingsperiode van dertig dagen zal de huidige versie waar nodig aangepast worden. Iedereen kan reageren. Beoordelaars kunnen opmerkingen maken over de juistheid van de concept vertaling. Het is niet mogelijk om inhoudelijke opmerkingen te verwerken. De voor deze beoordeling gepubliceerde versie is niet de definitieve versie en kan niet herplaatst worden. De vertaling volgt de officiële vertaalprocedure van het World Wide Web Consortium (W3C) voor geautoriseerde vertalingen.

Op public-auth-trans-nl@w3.org kunnen betrokkenen opmerkingen plaatsen. Hier zijn ook berichten over de laatste aanpassingen te vinden. Het originele Engelstalige document is te vinden op http://www.w3.org/TR/2008/REC-WCAG20-20081211/.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.