Terug naar nieuwsoverzicht

Europa investeert voor 6,4 miljard in onderzoek en innovatie

Vandaag presenteerde de Commissie de grootste investering ooit gedaan door de EU om de wetenschappelijke grenzen te verzetten. Het geld, 6,4 miljard Euro, zal verdeeld worden via subsidies en is bedoeld om de Europese concurrentiepositie te verbeteren, wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het geld zal daarom worden besteed aan onderzoek naar klimaatverandering, energie en voedsel, gezondheid en de toenemende vergrijzing van de bevolking.

Europees Commissaris Máire Geoghegan-Quinn, EU Commissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap presenteerde dit nieuws vandaag in Brussel. Het geld maakt deel uit van het Zevende Kader subsidie- en onderzoeksprogramma van de EU. In totaal is daarin meer dan 50 miljard Euro beschikbaar voor de periode 2007 - 2013.

Het geld van de vandaag aangekondigde ronde zal via subsidies worden verspreid. De EU verwacht dat het geld minstens 165.000 banen zal opleveren.

Vanaf 20 juli zal de Commissie oproepen voor subsidieaanvragen online zetten. Van het totaalbedrag is 1,2 miljard Euro beschikbaar voor ICT onderzoek. Een deel daarvan is voor toegankelijkheid.

Stichting Accessibility neemt op dit moment al deel aan meerdere EU projecten en projectaanvragen en heeft de afgelopen jaren met succes EU onderzoeks- en netwerkprojecten afgesloten.
Wij roepen organisaties die aanvragen gaan schrijven op om contact met ons op te nemen zodat ook in andere subsidieaanvragen de toegankelijkheid kan worden meegenomen. In afgelopen rondes leverde dat bijvoorbeeld extra punten op voor projectaanvragen.

De subsidies ondersteunen de Digitale Agenda van de Europese Commissie.

Meer informatie:

 

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.