Terug naar nieuwsoverzicht

Denk mee over de nieuwe versie van webrichtlijnen

De webrichtlijnen zijn in het leven geroepen om (overheids)websites toegankelijker en kwalitatief beter te maken, de tweede versie van de webrichtlijnen houdt onder andere meer rekening met web 2.0-toepassingen en de gewijzigde internationale standaarden op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid.

Tijd voor een nieuwe versie 

Na vijf jaar is het tijd voor een nieuwe versie van de webrichtlijnen. De directe aanleiding voor de nieuwe versie zijn de wijzigingen in de internationale richtlijnen voor toegankelijkheid van websites (van WCAG 1 naar WCAG 2). Bij de nieuwe versie wordt ook gekeken hoe de bruikbaarheid en toepasbaarheid voor zowel de gebruikers als de webbouwers kan worden vergroot.

Voor wie gelden de webrichtlijnen? 

Webrichtlijnen zijn in de vorm van het Besluit Kwaliteit Rijksoverheidswebsites sinds 2006 verplicht voor de rijksoverheid, en door de ondertekening van het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-Overheid (NUP) vanaf eind 2010 ook voor lagere overheden, zoals gemeentes en waterschappen. Op de site http://www.webrichtlijnen.nl/webrichtlijnenscore/  is te zien hoe hoog de websites scoren op implementatie van de webrichtlijnen.

Wie kan er meedoen aan de review? 

Eerder dit jaar is er al een preview gehouden onder de leden van de adviesgroep webrichtlijnen. De publieke review is gericht op een bredere doelgroep. Iedereen die affiniteit heeft met webrichtlijnen kan tijdens de publieke review tot en met 13 september 2010 een reactie geven op (onderdelen van) de webrichtlijnen. Heeft u te maken met (publieke) websites, werkt u met webrichtlijnen, en ziet u mogelijkheden tot verbetering, laat het dan vooral weten!

Vanaf vandaag is de site http://review.wrv2.nl  online. Op deze site kunt u informatie vinden over de publieke review en is een reviewformulier te downloaden. Na sluiting van het termijn worden de ontvangen reviews geïnventariseerd. Inzenders krijgen uiterlijk 1 november 2010, zo mogelijk eerder, een terugkoppeling over de verwerking van de reactie(s).

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.