Terug naar nieuwsoverzicht

WCIT2010 in Amsterdam leidt tot verklaring van Amsterdam

Link naar website WCIT2010 AMSTERDAM Challenges of Change May 25-27Deze week vond het WCIT2010 in Amsterdam plaats. Dit 17e Wereldcongres over Informatie Technologie in de RAI in Amsterdam is een toonaangevend mondiale evenement waar de top van het bedrijfsleven, publieke domein en opinie leiders uit alle delen van de wereld samenkomen om hun visie te delen over een wereld waarin we allemaal zijn verbonden en die toegankelijk is voor iedereen. ICT als aanjager van economische groei was het hoofdonderwerp van de WCIT 2010.

Accessibility heeft dit evenement aangegrepen om interviews met de aanwezigen te maken om hun visie te geven op eInclusion en toegankelijkheid. Dit materiaal zal onder andere worden gebruikt voor het platform AllesToegankelijk. De afgelopen 3 dagen hebben we een breed gezelschap uit politiek en bedrijfsleven voor onze camera gehad. Op de foto hieronder Eric Velleman die minister van Economische zaken mevrouw van der Hoeven interviewt.

Eric Velleman interviewt minister van Economische zaken mevrouw van der HoevenDeze conferentie heeft onder andere geleid tot de Verklaring van Amsterdam (pdf bestand). Hierin is een paragraaf over toegankelijkheid opgenomen:
The internet must be available and accessible at affordable prices to everyone, including those with disabilities.
Governments are encouraged to work closely with the ICT industry and use all the means at their disposal, such as projects, procurement and legislation, to achieve ICT accessibility for all user groups and communities, including the elderly and people with disabilities.

Meer informatie: zie www.wcit2010.org

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.