Terug naar nieuwsoverzicht

DigiD toegankelijk

Sinds afgelopen week voldoet DigiD, het identificatie- en authentificatiesysteem voor overheidswebsites, aan de minimale eisen van toegankelijkheid.

Steeds meer websites van de overheid maken gebruik van DigiD als inlog- en controlesysteem bij het inloggen op deze sites. Denk aan bijvoorbeeld het e-loket van een gemeente of de Belastingdienst.
Website die geinspecteerd worden voor het Waarmerk drempelvrij.nl en voor een belangrijk onderdeel van hun site gebruik maken van de DigiD functionaliteit, werden tot vorige week afgekeurd omdat het inlogsysteem van DigiD niet voldeed aan de minimale eisen van Toegankelijkheid.

Inmiddels is dit probleem opgelost en is DigiD geen afbreukrisico meer. Goed nieuws dus voor bijvoorbeeld gemeentelijke websites, die met een Waarmerk drempelvrij op hun website ook hoger scoren in de Overheid.nl Monitor.

Organisaties die recent op DigiD zijn afgekeurd voor het Waarmerk drempelvrij.nl kunnen een herinspectie bij Accessibility aanvragen om alsnog het certificaat te behalen.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.