Terug naar nieuwsoverzicht

Praktijkspoor van start

Donderdag 28 mei jl. is een formele start gemaakt met Praktijkspoor. Praktijkspoor is het project dat gaat leiden tot één landelijk informatiepunt over toegankelijke goederen en diensten. Ondernemers en belangenorganisaties gaan zich daar dit jaar samen hard voor maken. Dit gebeurt in het kader van de gelijke behandeling van mensen met een handicap of chronische ziekte.

Deelnemers van praktijkspoor, zie namenlijst hieronder

Stuurgroep Praktijkspoor. V.l.n.r. Helene Wüst (Vilans), Hubert van Breemen (VNO-NCW), Pascal Budding (CG-Raad), Jasper Boele (LSR), Aline Saers (Stichting Accessibility), Kees van der Burg (VWS), Jet Bussemaker (VWS), Wim Drooger (Platform VG), Connie Kooijman (Platform VG), Frank Heemskerk (EZ), Dingeman de Jong (Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving). Zittend voor: Otwin van Dijk (gemeente Doetinchem). Foto: Ton Harland.

In politieke kringen is indertijd Praktijkspoor als term gekozen om het verschil aan te duiden met de twee wet- en regelgevende sporen. Inmiddels is Praktijkspoor als term zo ingeburgerd, dat hij is gehandhaafd. Totdat het nieuwe informatiepunt er is, uiteraard. Dan wordt er een nieuwe naam bedacht.

Haalbare dromen

Praktijkspoor is uitdrukkelijk geen exclusief rijksoverheidsproject. Daarom werd een maatschappelijk breed samengestelde stuurgroep geïnstalleerd door staatssecretaris Jet Bussemaker. In bijzijn van EZ-collega Frank Heemskerk overhandigde onze staatssecretaris een grote dromenvanger aan stuurgroepvoorzitter Otwin van Dijk (wethouder in Doetinchem). Beiden waren het erover eens dat het hoog tijd is dat ‘de markt’ en ‘de gehandicapten’ de handen ineenslaan om haalbare dromen waar te maken.

Eind 2009 klaar

Diezelfde avond werd daarom een droomstart gemaakt. Tijdens een hoogst informeel werkdiner werden de eerste contouren van het landelijk informatiepunt geschetst. Dat gebeurde door vertegenwoordigers van VNO-NCW, MKB Nederland, Horeca Nederland, CG-Raad, Vilans, LSR, VG Belang, MKB Nederland, Taakgroep Handicap en Samenleving, Stichting Accessibility, Vilans en Universiteit Utrecht. De komende maanden gaan deze contouren concreet ingevuld worden. Eind 2009 wordt het informatiepunt geopend.

Meer informatie en links:
Overzicht van onze projecten, praktijkspoor.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.