Terug naar nieuwsoverzicht

Summercourse bij Accessibility

Onderwerp van de cursus

Deze cursus laat zien waarom de Webrichtlijnen nodig zijn en biedt uitleg, methoden en technieken voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de technische implementatie. Er is ook aandacht voor de evaluatie van uw werk. De cursus neemt u mee door de details van de Webrichtlijnen en toont kansen, valkuilen en concrete oplossingen.

Inhoud dag 1 en 2 (6 en 7 juli 2009): Webtoegankelijkheid drempelvrij

logo Waarmerk drempelvrij.nl

De training webtoegankelijkheid drempelvrij.nl heeft tot doel om inzicht te geven in de knelpunten ten aanzien van toegankelijkheid van websites en om kennis en mogelijkheden aan te dragen om deze knelpunten te kunnen vermijden of op te lossen.

De deelnemers worden in twee dagen opgeleid tot toegankelijkheidsexperts. Met de expertise wordt u in staat geacht sites te bouwen die toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking en bestaande sites te evalueren op toegankelijkheid.

Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Training webgtoegankelijkheid drempelvrij.

Inhoud dag 3 (9 juli 2009): Webrichtlijnen

Logo van overheid.nl WebrichtlijnenDit is de tweede dag van de reguliere Webrichtlijnen training. In combinatie met de drempelvrij-training heeft u een kennis over de gehele set van webrichtlijnen en bent u in staat voor, tijdens en na de bouw rekening te houden met de eisen van de Webrichtlijnen.
Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Training Webrichtlijnen.

Inhoud dag 4 (10 juli 2009): Online Video

Maak het jezelf en je bezoekers gemakkelijk, zorg dat zoekmachines in je ondertitel-bestanden kunnen zoeken, maak zelf voice-overs en ondertitels en voldoe ook nog aan de Webrichtlijnen. Het is allemaal erg eenvoudig en de goeroes van het onderwerp komen het zelf uitleggen. Leer wat er nodig is en hoe het moet: van het online zetten van video tot en met het toevoegen van captions (ondertitels) en audio descriptie. Jeroen Wijering is de maker van de Youtube flash engine, Mereijn van der Heijden heeft zijn sporen verdiend als maker van de audiodescription van alle recente grote nederlandse speelfilms (o.a. Zwartboek en Oorlogswinter). Na deze training heeft het toegankelijk online zetten van video voor u geen geheimen meer.
Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Training Webrichtlijnen.

Cursusleider en certificaat

De gehele cursus wordt gegeven door mensen die dagelijks websites inspecteren volgens de Webrichtlijnen. Zij kunnen u precies vertellen waar u op moet letten en waar u de oplossingen kunt vinden. De cursus is voor een groot deel hands-on. U ervaart zelf de knelpunten en samen met de ervaren cursusleider zoekt u in een kleine groep naar geschikte oplossingen die passen binnen de richtlijnen. Daarbij is speciaal aandacht voor de “do’s en de dont’s” van de Webrichtlijnen.

Meer informatie en opgeven

Voor meer informatie kunt kijken op de Summercourse overzichtspagina of telefonisch contact met ons opnemen via 030-2398270

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.