Terug naar nieuwsoverzicht

W3C standaard definieert toegankelijkheid voor de volgende generatie van het Web

W3C heeft vandaag de nieuwe versie vrijgegeven van haar nieuwe standaard voor toegankelijkheid (WCAG2.0).
Met deze standaard kunnen bouwers en ontwikkelaars sites bouwen die nog beter aansluiten bij de wensen van gebruikers met een beperking en bij oudere gebruikers.

De nieuwe standaard is gebouwd op kennis en feedback van gebruikers uit de hele wereld. WCAG2.0 is niet alleen een verbetering van versie 1, maar ook toepasbaar op volgende generatie technnieken en technologie voor het web. In deze versie is vooral ook de objectieve testbaarheid verbeterd.

W3C heeft ook gelijk een keur aan ondersteunende materialen gepubliceerd waaronder een korte presentatie, veel uitleg en voorbeelden van de toepasbaarheid.

WCAG vormt de basis van de Webrichtlijnen en het Waarmerk drempelvrij.nl. De nieuwe versie zal in de komende tijd moeten worden verwerkt in de drempelvrij Webrichtlijnennorm. Voor deelnemers aan de drempelvrij toetsing bij stichting Accessibility maakt de nieuwe norm geen verschil.

Stichting Accessibility zal de officiele vertaling van de Nederlandse versie van WCAG2.0 gaan leiden. Belanghebbenden die aan die vertaling mee willen werken kunnen zich richten tot Eric Velleman via info@accessibility.nl. Onder vermelding van vertaling WCAG2.0. Begin volgend jaar organiseren wij een bijeenkomst over deze nieuwe standaard en de gevolgen voor aanbesteding en uw website bouw, onderhoud en beheer. Wordt lid van onze nieuwsbrief om verder op de hoogte te worden gehouden.

Meer informatie is te vinden op: www.w3.org

Andere links:
Algemene informatie om WCAG2.0 beter te begrijpen
Technieken voor WCAG2.0

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.