Terug naar nieuwsoverzicht

Speciale premiere van OORLOGSWINTER

De film OORLOGSWINTER van Martin Koolhoven, naar de bestseller van Jan Terlouw, die sinds de start op 27 november in recordtijd al meer dan 150.000 bezoekers, verdeeld over diverse generaties, heeft getrokken, is vanaf 17 december ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. In zowel Amsterdam (Het Ketelhuis) als in Utrecht (City/Movies) kan men ervoor kiezen de film met audiodescriptie te volgen. Met een koptelefoon hoort men niet alleen de dialogen, de geluidseffecten en de muziek maar via een apart kanaal ook welke handelingen in de verschillende scènes plaatsvinden.

Download de trailer:

Donderdag 18 december vindt een speciale voorstelling plaats in Bioscoop City / Movies, Voorstraat 89 Utrecht, aanvang 19.00 uur (zaal open 18.30 uur). Voorafgaand aan de vertoning zullen regisseur Martin Koolhoven en producent San Fu Maltha de film bij het publiek, dat hoofdzakelijk uit blinden en slechtzienden zal bestaan, introduceren. Ook acteur Raymond Thiry zal aanwezig zijn. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Scene uit de film, man en jongen omringd door Duitse soldatenStichting Accessibility mag twintig kaarten gratis aanbieden. U kunt zich daarvoor opgeven bij Viziris of direct bij ons natuurlijk. Natuurlijk mag uw begeleider ook gratis mee. Aangezien er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar is, is aanmelden noodzakelijk. Bel daarvoor direct naar ons of naar Viziris (030) 299 28 78 of mail naar info@viziris.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en of u met een begeleider komt. Wij verzoeken u het te melden als met geleidehond komt. Aanmelden uiterlijk 16 december vóór 16.00 uur. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Het directe telefoonnummer van Accessibility is: (030) 239 82 70

Na de films BLIND, ZWARTBOEK en BRIDE FLIGHT is OORLOGSWINTER de vierde film die op deze wijze toegankelijk wordt voor een zeer grote groep. Slechts enkele bioscopen in Nederland kunnen films met audiodescriptie vertonen. Men streeft ernaar het aantal bioscopen fors uit te breiden, om de enkele honderdduizenden blinden en slechtzienden ook te laten genieten van bijzondere films. Voor hen is deze ontwikkeling van groot belang. Stichting Oogfonds, Stichting Accessibility en belangenbehartiger Viziris ondersteunen dit initiatief dan ook van harte en zijn blij dat zij de blinden en slechtzienden van Nederland weer voor een bezoek aan de bioscoop kunnen uitnodigen.

www.oorlogswinterdefilm.nl

Scene uit de film, vrouw en jongen met op achtergrond Duitse soldaatOORLOGSWINTER is sinds 27 november in 95 bioscopen in heel Nederland te zien. Het publiek komt massaal op de film af. Inmiddels hebben de makers de Gouden Filmtrofee voor meer dan 100.000 bezoekers in ontvangst mogen nemen. Dit aantal werd in een recordtijd van amper 9 dagen bereikt. De film is gekeurd voor 12 jaar en ouder.

De film is gebaseerd op de, met een Gouden Griffel bekroonde, gelijknamige bestseller van Jan Terlouw. Een boek waarvan alleen al in Nederland zo'n 350.000 exemplaren verkocht zijn. Ook in het buitenland is het boek zeer geliefd. In vertaling is het boek in zeer veel landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Denemarken en Japan uitgegeven. Het verhaal speelt zich af tijdens de laatste, ijskoude winter van de tweede wereldoorlog. Hierin beleeft de 14-jarige Michiel het avontuur van zijn leven als hij voor een ondergedoken Engelse soldaat moet zorgen.

De hoofdrol wordt vertolkt door debutant Martijn Lakemeier. Verder spelen internationaal gelauwerde acteurs als Jamie Campbell Bower (Sweeney Todd, RocknRolla), Yorick van Wageningen (The Chronicles of Riddick, The New World) en Dan Van Husen (Band of Brothers, Enemy at the Gates) naast nationale topacteurs als Melody Klaver (Afblijven), Raymond Thiry (De Brief voor de Koning), Anneke Blok (Alles is Liefde), Mees Peijnenburg (Timboektoe, Hoe overleef ik...mezelf?) en Tygo Gernandt (Van God Los, Het Schnitzelparadijs).

De beroemde filmcomponist Pino Donaggio is de componist van de soundtrack. Donaggio is bekend vanwege zijn werk voor ondermeer de films Blow Out, Carrie, Body Double en Dressed to Kill van regisseurs als Brian De Palma, Nicolas Roeg, Roberto Benigni, George A. Romero, Joe Dante, Dario Argento en Quentin Tarantino. De score is opgenomen met het Bulgarian Symphonic Orchestra.

De productie was in handen van Els Vandevorst (Het Zuiden) en San Fu Maltha (Zwartboek, Alles is liefde) vanuit Oorlogswinter BV, in samenwerking met het Nederlands Fonds voor de Film, Omroep Max en Inspire Pictures, in co-productie met het Belgische Prime Time (Antonino Lombardo)

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.