Terug naar nieuwsoverzicht

Accessibility op e-Inclusion Conference

Eric Velleman demonstreert aan minister Heidrun SilhavyOp uitnodiging van het European Disability Forum (EDF) en de Europese Commissie is Accessibility van 30 november tot 2 december aanwezig op de e-Inclusion Conference in Wenen. Accessibility geeft in het kader van een bewustwordingscampagne demonstraties over webtoegankelijkheid en het onderzoeken van websites.

Op zondagmiddag werd de conferentie geopend en bracht mevrouw Heidrun Silhavy, Minister van Media van Oostenrijk, een bezoek aan de stand. Eric Velleman verzorgde voor haar een korte presentatie over internetstandaarden.

De demonstraties zijn gericht op genodigden van EDF waaronder leden van de Europese Commissie, de Raad van Europa, Ministers en vertegenwoordigers en academici uit de lidstaten van de EU. De Ministeriele Conferentie trekt ongeveer 1200 deelnemers naar Wenen. Vorig jaar leverden wij een soortgelijke bijdrage aan de Europese dag voor mensen met een beperking in Brussel. Daar werd samen met W3C o.a. de basis gelegd voor de verbetering van enkele overheidssite van Europese lidstaten waaronder Portugal. Samen met de belangenorganisaties werd daarna achter de schermen gewerkt aan voorlichting en verbetering van de kwaliteit van Europese overheidssites.

Eric Velleman en mevrouw Heidrun Silhavy

De EU Ministers komen in Wenen bij elkaar om de voortgang te bespreken en na te gaan of de doelen die eerder werden gesteld in Riga worden gehaald. Naar verwachting zal in de komende dagen een Communication volgen waarin de Ministers zich uitspreken over vervolgstappen om in Europa toegankelijkheid voor iedereen te garanderen.

Tijdens de conferentie worden ook de resultaten gepresenteerd van ons werk voor EU Mandaat 376 en het door Accessibility geleide WAB Cluster dat zich in opdracht van de EU bezig houdt met harmonisatie van richtlijnen en de evaluatie van website kwaliteit en toegankelijkheid. De door dat Cluster opgeleverde evaluatie methode (UWEM) is door ons in Nederland gebruikt als basis voor de Webrichtlijnen en voor drempelvrij.

Meer informatie over de Ministeriele Conferentie in Wenen

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.