Terug naar nieuwsoverzicht

Aanstaande richtlijnen voor toegankelijkheid beschikbaar

Na 9 jaar hard werken is het dan bijna zover. Nu nog maar een klein stapje en we hebben nieuwe toegankelijkheidsrichtlijnen voor het web. De Web Content Accessibility Guidelines. De werkgroepen bij het W3C hebben niet alleen keihard gewerkt aan de nieuwe norm, maar ook aan de ondersteunende documenten. WCAG beschrijft hoe websites, web applicaties en andere web content toegankelijk moet worden gemaakt voor mensen met een beperking. In de werkgroep zaten vertegenwoordigers van belanghebbenden uit de hele wereld.

In de afgelopen periode zijn alle nieuwe richtlijnen getest en zijn er voorbeelden gemaakt om aan te tonen dat ze toepasbaar zijn. Nu dat klaar is rest nog de laatste goedkeuring door de leden van W3C om de norm officieel vast te stellen. Hoewel de leden nog tot 2 december kunnen reageren is de algemene verwachting dat WCAG2.0 nog voor de kerst Recommendation zal zijn. Een mooi kado voor de kerst, vooral voor bouwers van websites, want die krijgen er een enorme hoeveelheid mogelijkheden en technieken bij waardoor binnen de richtlijnen straks meer mogelijk is dan voorheen.

Voor bestaande deelnemers aan de toetsing van het Waarmerk drempelvrij.nl zal er niet veel veranderen. Sites die voldoen in de oude richtlijnen zullen meestal ook voldoen in de nieuwe richtlijnen.

Accessibility zal begin 2009 een speciale workshop organiseren voor bouwers waarin de nieuwe mogelijkheden en beperking aan bod komen. Toegankelijke bouwers en deelnemers aan de toetsing ontvangen daarover nog dit jaar bericht.

Meer informatie (allemaal Engelstalig):

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.