Terug naar nieuwsoverzicht

Internationale dag van de witte stok

15 oktober 2008 is de Internationale Dag van de Witte Stok. De dag wordt alweer voor de 37e keer gehouden en maakt deel uit van de Nationale Week van de Toegankelijkheid. Slechtziende en blinde mensen vragen die dag aandacht voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte, gebouwen en vervoer. Het thema van de Dag van de Witte Stok is dit jaar ‘Opgelucht’ met als motto ‘goed voorbeeld doet goed volgen’.

Deze hele dag zullen vrijwilligers én professionals in touw zijn om aandacht te vragen voor goede voorbeelden van toegankelijke ruimtes, gebouwen of vervoervoorzieningen. Met deze nieuwe, positieve insteek worden de goede voorbeelden in het zonnetje gezet als blijk van waardering. Anderzijds is het een stimulans voor plaatsen waar toegankelijkheid voor slechtziende en blinde mensen nog problematisch is. Doel is om nu eens positieve ervaringen in het zonnetje te zetten. Viziris roept iedereen op om foto's te maken van goede voorbeelden. Mensen die mee willen doen kunnen zich op de website melden.

Eén van de acties die positieve aandacht verdient, wordt gehouden in en rond het Scheperziekenhuis in Emmen op woensdagochtend 15 oktober vanaf 10.00 uur. Niet alleen het ziekenhuis zelf is uitstekend bereikbaar, maar ook aan de directe omgeving ervan is veel aandacht besteed. Genodigden en bezoekers kunnen dat aan den lijve ervaren. Om de actie te ondersteunen zal de toegankelijke bus 1202 ter plekke zijn.

Meer informatie: http://www.viziris.nl/projecten/projecten/dag-van-de-witte-stok-2008.html

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.