Terug naar nieuwsoverzicht

Bride Flight heeft nu al audio descriptie

Koninklijke Visio en Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden bieden in de week van de toegankelijkheid de speelfilm Bride Flight met audiodescriptie aan. Mensen met een visuele beperking kunnen de film volgen omdat zij via een koptelefoon een beschrijving horen van wat er op het witte doek gebeurt. De première (met audiodescriptie dus) vindt plaats op woensdag 15 oktober 2008, in Cinemec te Ede. De premiere is een bijzonder kado in het kader van het 200-jarig bestaan van Visio.

Het is uniek dat tegelijk met de premiere van een film ook direct de audio descriptie beschikbaar is. In Bride Flight ontmoeten drie jonge bruiden, Ada, Marjorie en Esther de avonturier Frank. Dat is in 1953 tijdens de luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland. Hun levens zullen voor altijd verbonden blijven. De speelfilm is gebaseerd op het ware verhaal van de laatste grote luchtrace van Londen naar Christchurch in oktober 1953. De hoofdrollen zijn voor Karina Smulders, Waldemar Torenstra , Willeke van Ammelrooy, Rutger Hauer, Pleuni Touw, Elise Schaap, Petra Laseur, Marjorie, Anna Drijver en Marc Klein Essink.

Eerder kwamen ook al films uit met audio descriptie, maar dat was meestal tegelijk met het uitgeven van de dvd. Andere films zijn Zwartboek en Blind.

Heeft u interesse in toegankelijkheid van film en (online) video, lees dan ook eens het artikel over toegankelijkheid van video volgens W3C en de Webrichtlijnen.

Kijk voor meer info op: www.brideflight.nl en op www.visio.org

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.