Terug naar nieuwsoverzicht

Target schikt in webtoegankelijkheidszaak

Bron (engelstalig): http://www.nfb.org/nfb/NewsBot.asp?MODE=VIEW&ID=357

screenshot van website van Target

Baltimore, Maryland (August 27, 2008): The National Federation of the Blind (NFB) en de amerikaanse webwinkel Target hebben gisteren aangekondigd dat zij een schikking hebben getroffen in de zaak rond de toegankelijkheid van de website Target.com die in de Verenigde Staten was aangespannen.

Dr. Marc Maurer, President van the National Federation of the Blind, verklaarde: "Toegang tot websites is cruciaal voor volledige en gelijkwaarde deelname van blinden aan alle aspecten van het moderne leven. De National Federation of the Blind is blij een schikking te hebben getroffen met Target die goed is voor alle blinde consumenten, and we juichen toe dat Target al maatregelen heeft genomen haar website toegankelijk te maken voor iedereen. We kijken uit naar de samenwerking met Target in de komende maanden om aanvullende verbeteringen door te voeren om het gebruiksgemak voor blinde bezoekers op Target.com te vergroten. Het is onze oprechte wens dat andere internetleveranciers van goederen en diensten het voorbeeld van Target zullen volgen en stappen zullen nemen om ook hun websites toegankelijk te maken voor blinden."

Bruce Sexton, Jr., één van de advocaten van het eerste uur in deze zaak voegt toe: "Deze schikking is een nieuw hoofdstuk in het realiseren van een teogankelijk internet voor blinden. Ik ben blij met de voortrekkersrol van Target hierin".

Steve Eastman, CEO van Target.com zei: “Het allerbelangrijkste is dat Target al onze bezoekers wil bedienen. In de ontwikkeling van onze online dienstverlening hebben we significante verbeteringen doorgevoerd om de webaankoop-beleving toegankelijk te maken. We zijn blij een overeenkomst te hebben gesloten met National Federation of the Blind over de toegankelijkheid van Target.com voor mensen die hulpapparatuur gebruiken en we zullen blijven samenwerken met de NFB om onze online dienstverlening te verfijnen”
Als onderdeel van de schikking zal Target een fonds oprichten ter waarde van 6 miljoen US Dollar. Daarnaast zal de National Federation of the Blind de Target Web site opnemen in haar Nonvisual Accessibility Web Certification programma zodra de voorgestelde verbeteringen in 2009 zijn doorgevoerd. Target and NFB zijn een 3-jarige samenwerking overeengekomen. In die tijd zal NFB toegankelijkheidsonderzoek doen op de Target website.

Meer informatie: eerder nieuwsbericht.
Meer informatie (engelstalig): www.nfbtargetlawsuit.com.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.