Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe versie van toegankelijkheidsrichtlijnen is onderweg

Versie 2 van de Web Content Accessibility Guidelines is vandaag een flinke stap dichterbij gekomen. Het document dat de huidige versie uit 1999 moet opvolgen werd vandaag bevorderd tot Candidate Recommendation. W3C roept iedereen nu op om de nieuwe richtlijnen te gaan implementeren. Als daarbij verder geen problemen optreden, dan kunnen ze de oude vervangen en worden ze de nieuwe richtlijnen voor toegankelijkheid van web content. De nieuwe richtlijnen bieden o.a. meer ruimte voor nieuwe technologie en technieken.

Voor websites die voldoen aan het normdocument Webrichtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl vanaf prioriteit 1 is er geen probleem. Sites die nu voldoen zullen in de meeste gevallen ook voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Al langere tijd werken veel organisaties samen met W3C aan het perfectioneren van WCAG2.0. Candidate Recommendations zijn stabiele documenten die gebruikt kunnen worden om te testen of een richtlijn werkt.

Tegelijk met de Candidate Recommendation zijn nog een aantal (kladversies van) documenten gepubliceerd waaronder "Understanding WCAG 2.0" en "Techniques for WCAG 2.0". Er is wordt nog gewerkt aan "How to Meet WCAG 2.0" en aan de vergelijking tussen WCAG1.0 en WCAG2.0.

De WCAG groep werkt nauw samen met Web bouwers en hoopt rond 30 juni de eerste implementaties van de nieuwe kandidaat richtlijnen te ontvangen. Er zijn voorbeelden van de implementatie van de richtlijnen nodig om ze te kunnen vaststellen. Deze bewijzen hoopt men eind augustus rond te hebben.

Meer informatie:

> Persbericht van W3C (Nederlandse versie op W3C Benelux website)
> De Kandidaat WCAG2.0 richtlijn
> Informatie over het gebruik van WCAG2.0
> Technieken voor WCAG2.0
> Mapping van WCAG1.0 naar WCAG2.0
> Overzicht van alle WCAG documenten bij W3C

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.