Terug naar nieuwsoverzicht

Onderzoek rol kwaliteitscriteria bij bouw overheidswebsites

Universiteit Twente voert een onderzoek uit naar de rol van kwaliteitscriteria - met name de Webrichtlijnen - bij de ontwikkeling van een overheidswebsite. Dit doet zij in opdracht van Stichting Accessibility.

In de praktijk komt het namelijk nog vaak voor dat een overheidsorganisatie met haar website bezoekers uitsluit van hun informatievoorziening en dienstverlening. Het kan daarbij gaan om personen met een functiebeperking (zoals doven die geen toegang hebben tot informatie uit een geluidsfragment) of bezoekers die gebruik maken van een andere browser dan waarop het site-ontwerp oorspronkelijk is gebaseerd. Maar ook zoekmachines hebben er last van als een site niet goed toegankelijk is.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de rol die kwaliteitscriteria spelen gedurende de ontwikkeling van een overheidswebsite. Heeft u ook te maken met een overheidswebsite? Doe dan mee aan het onderzoek. Het invullen van de enquête duurt circa tien minuten. Universiteit Twente, Accessibility en het projectteam Webrichtlijnen danken u voor uw medewerking.

Link naar het onderzoek: www.martenwilmink.com/acc/survey.php?sid=28

Bericht in nieuwsbrief van overheid heeft antwoord (c): http://www.advies.overheid.nl/7592/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Accessibility

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.