Terug naar nieuwsoverzicht

Webrichtlijnen gebruikt voor Archievenprijs 2007

Afgelopen maandag 7 januari was het zover: de jury kwam in Utrecht bijeen om een winnaar te selecteren uit de 54 aanmeldingen voor de archieven.nl-prijs 2007. Belangrijkste criterium was de toegankelijkheid en kwaliteit van de site. Daarom zijn alle sites getest met de Webrichtlijnen toetstool. De genomineerden zijn ook door Stichting Accessibility nauwkeuriger onder de loep genomen. De sites hebben allemaal nog wel wat werk te doen om echt toegankelijk te worden. Daarbij is ook een grote algehele kwaliteitsslag te maken.

Logo van de archievenprijs 2007De jury heeft in zijn beoordelingen dit jaar vooral veel waarde gehecht aan een heldere inhoud, een frisse en moderne vormgeving, een hoge score op de Accessibility Quickscan en de pogingen om boven het enge kader van het enkel bedienen van de leden of de lokale bevolking uit te stijgen.

Na rijp beraad van de jury werd in de categorie 'Beste Website Archiefdiensten' de website van het Regionaal Historisch Centrum Limburg unaniem tot winnaar verkozen. In de categorie 'Beste Website Historische Verenigingen' werd de website van Genealogie Online tot winnaar verkozen.

Ten aanzien van de website van Genealogie Online schrijft de jury samenvattend: doordat de website van Genealogie Online zich in eerste instantie op de eigen leden richt, maar daardoor veel kan aanbieden aan onderzoekers èn doordat Genealogie Online als enige website van alle deelnemers de maximale score van 47 punten wist te behalen in de toetstool van de Webrichtlijnen heeft de jury de website van Genealogie Online tot winnaar in de categorie Historische verenigingen verkozen.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Genlias en de Vereniging Oud Hoorn.

Meer informatie:
www.archieven.nl/prijs2007/index.html
De Webrichtlijnen toetstool, meet de eigen website
Meer (detail) informatie over de Webrichtlijnen op deze site

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.